Nieuws - 23 februari 2016   9:34 Britse skiër overleden na crash met Canadese snowboarder

Door:

In het Canadese skigebied Kicking Horse is eerder deze maand een Britse skiër om het leven gekomen na een harde crash met een lokale snowboarder. De snowboarder zou zich niet aan de slowzone gehouden hebben waardoor hij vervolgens hard tegen de 55-jarige Brit aankwam! 

Het incident is blijkbaar al ruim een week geleden gebeurd in het Canadese skigebied Kicking Horse maar de identiteit van het slachtoffer is nu pas naar buiten gekomen. Het gaat om een 55-jarige Britse vrouw genaamd Anne Woods die samen met een groep van acht mensen drie weken op vakantie was in Canada. Ten tijde van het ongeluk was de vrouw aan het skiën in een van de slowzones waar wintersporters het rustig aan moeten doen, toen de snowboarder met hoge snelheid aan kwam zetten.

Door de crash kwam de vrouw hard terecht en verloor ze vrijwel direct haar bewustzijn. Ze is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar ze twee dagen later overleed aan haar verwondingen. Ten tijde van het ongeluk was Anne Woods samen met haar man Terry Woods voor het eerst sinds jaren weer aan het skiën, omdat Anne Woods aan het herstellen was van reuma door middel van medicijnen. Mogelijk heeft deze medische conditie de crash nog erger gemaakt.

Autoriteiten in de Canadese skigebieden roepen na dit ongeluk dan ook op om de slow zones te respecteren. Als de snowboarder niet met volle vaart door dit gedeelte van de piste was komen knallen was dit ongeluk nooit voorgekomen en de Canadezen willen een herhaling dan ook voorkomen. Of de snowboarder na dit voorval is opgepakt is overigens niet duidelijk!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws