Nieuws - 4 april 2022   20:35 Britse snowboarder uit gletsjerspleet gered door SOS functie iPhone

Door:

In een gletsjerspleet vallen terwijl je alleen bent is normaal gesproken bijna niet te overleven. Een Britse snowboarder had geluk, mede dankzij de SOS functie van z’n iPhone!

De 41-jarige Britse snowboarder Tim Blakey was in het Zwitserse Saas-Fee aan het boarden op de gletsjer. Hoewel er genoeg sneeuw ligt, is er altijd een risico op gletsjerspleten die bedekt zijn met slechts een heel dun laagje sneeuw. Er is dan niet veel nodig om er doorheen te zakken en dat is precies wat bij de Britse snowboarder is gebeurd.

Hij viel ruim vijf meter naar beneden, voordat hij op een lager gelegen sneeuwbrug tot stilstand kwam. Omhoog klimmen is in zo’n geval niet het slimste om te doen, omdat je makkelijker naar beneden valt dan dat je eruit komt.

De Brit probeerde de reddingsdiensten te bellen, maar hij kon z’n iPhone amper bedienen en er droop constant water over z’n scherm, waardoor het ook niet te gebruiken was. Er zit echter een functie in de iPhone waarbij vijf keer op de aan-knop drukken voor een automatisch SOS bericht kan zorgen en dat is precies wat hij deed. Bij een dergelijk SOS bericht worden de hulpdiensten gebeld en stuurt de iPhone de laatst bekende GPS locatie door.

Mede doordat z’n iPhone nog maar 3% batterij had was dit z’n laatste redmiddel, met resultaat! De reddingsdienst kon ‘m vrij snel opsporen en hij werd uit de gletsjerspleet gehesen. Tim Blakey is vervolgens nog wel naar het ziekenhuis gebracht voor een controle, maar hij is er vanaf gekomen met slechts een lichte verwonding aan zijn enkel.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws