Nieuws - 22 december 2015   13:16 Britse tiener overleden op de piste in Meribel

Door:

Een 17-jarige Britse skiër is vorige week woensdag om het leven gekomen na een zwaar ongeluk op de piste in het Franse Meribel. Reddingsdiensten waren snel ter plaatse maar de skiër overleed ter plekke. 

De Britse skiër was op vakantie met familie en vrienden in het Franse Meribel, waar het al weken niet gesneeuwd heeft. Hierdoor zijn de pistes op sommige plekken hard en ijzig en het Franse skigebied waarschuwt op meerdere plekken dat men snelheid moet minderen om ongelukken te voorkomen.

Desondanks had de 17-jarige Louis Ross uit Dorset volgens ooggetuigen een behoorlijke vaart op een van de blauwe pistes toen hij hard onderuit ging en bij deze crash brak hij zijn nek. De reddingsdiensten waren zeer snel ter plaatse maar het mocht niet meer baten, de skiër was al overleden.

Na dit ongeluk is een onderzoek ingesteld en inmiddels zijn er een aantal details boven water gekomen. Het slachtoffer zou namelijk wel een helm gedragen hebben maar deze bieden te weinig bescherming bij een crash op hoge snelheid en de Brit had veel snelheid op een stuk waar aangegeven werd dat skiërs af moesten remmen. Op de pistes in Meribel ligt over het algemeen genoeg sneeuw, maar het gebrek aan verse sneeuwval heeft er wel voor gezorgd dat stenen heel dicht op de oppervlakte liggen en je kan hier met je ski’s tegenaan komen.

“De pistes waren in die week minder druk dan nu met alle kerstgangers, maar we hebben veel mensen gezien die simpelweg boven hun niveau skiën en geen controle hebben op moeilijk terrein,” aldus een journalist van het Britse PlanetSKI.

Het fatale ongeval in Meribel heeft in ieder geval een nieuwe discussie gestart in Frankrijk over de veiligheid op de piste. Sommige critici willen het Amerikaanse concept naar de Alpen halen, waarbij ‘politiemannen’ op de piste staan om mensen snelheid te laten minderen en boetes uit te delen als je toch te hard gaat. In de Amerikaanse skigebieden is het ook niet vreemd dat jouw liftpas afgenomen wordt wanneer je advies snelheden negeert en volgens de voorstanders komt dit de veiligheid ten goede.

Bron:

Foto: Dollar Photo Club

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws