Nieuws - 27 december 2020   16:05 Britse toeristen in Zwitserland vertrekken na nieuwe quarantaineplicht

Door:

Zwitserland was nog aardig open voor toeristen, maar wanneer je uit Groot-Brittanië komt is dat een beetje anders. Honderden Britten zijn Verbier ontvlucht vanwege de quarantaine plicht!

Eerlijk is eerlijk, nu op vakantie gaan alsof er niks aan de hand is, is wel een beetje dom te noemen. Anyway, in Verbier waren honderden Britten vakantie aan het vieren alsof er allemaal niks aan de hand was, maar doordat er in Groot-Brittanië een nieuwe besmettelijkere variant van coronavirus is opgedoken heeft Zwitserland de regels aangepast. Iedereen die aankomt en in Groot-Brittanië is geweest, zal in quarantaine moeten.

Omdat volgens sommigen zo’n quarantaine ‘niet te doen is’, zijn de meeste Britten halsoverkop vertrokken uit Zwitserland. Voor de Zwitsers zelf is ‘het kwaad al geschied’ en hoewel er nog weinig te zeggen is over het effect op het aantal besmettingen, vertrekken veel van de Zwitsers zelf ook al uit dorp uit angst om besmet te raken met de nieuwe variant van het coronavirus.

De quarantaine regels voor de Britten zijn recent pas ingegaan en veel Britten waren al in Zwitserland op dat moment, waardoor de Zwitserse autoriteiten actief op zoek zijn naar Britten die nog in Zwitserland zijn en ze dwingen in quarantaine te gaan. Volgens de nieuwe regels is het verplicht voor iedere Brit om 10 dagen in quarantaine te gaan bij aankomst en iedereen die na 14 december binnen is gekomen, zal dit alsnog moeten doen. De meeste Britten zien dit niet zitten en vertrekken daarom snel uit de skigebieden om weer terug te gaan naar huis.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws