Nieuws - 17 maart 2018   9:28 Britten betalen 24 miljoen pond aan schoolvakantie boetes

Door:

Ken je dat van vroegâh? Je ouders die je meenemen op wintersport terwijl je geen vakantie hebt? In Engeland hebben ze daar een boete systeem voor, maar dat boeit bijna niemand blijkbaar! 

Officieel krijg je te maken met allerlei zaken als leerplicht en dergelijke als je op vakantie gaat buiten de schoolvakanties, maar in Nederland wordt ook regelmatig een oogje dicht gedaan. Oftewel, met kids op vakantie buiten de vrije dagen kan gewoon.

In Groot-Brittanië hebben ze daar een iets andere regeling voor. Als je buiten de officiële vakanties weggaat, dan kost het gewoon geld! Er is een serieuze boeteregeling voor ouders, maar dat lijkt niet heel erg veel impact te hebben. Ouders gaan gewoon op pad met de kids en nemen die boete mee in het vakantie budget. Logisch, toch?

Sterker nog, de meeste Britten betalen die boete maar al te graag. Meestal zijn vakanties buiten de drukke schoolweken een stuk goedkoper en zelfs mét boete zijn ze dan goedkoper uit. Oftewel, die boeteregeling heeft uiteindelijk nog heel weinig zin.

Het afgelopen jaar hebben de Britten alles bij elkaar 24 miljoen pond moeten betalen aan deze boetes en dat terwijl ze ongeveer 60 pond per kind kwijt zijn. Er zijn dus aardig wat ouders die er pure schijt aan hebben!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Heb je de countdown aanstaan totdat de terrassen weer open mogen? Dat snappen we heel goed. Om dit lange weekend door te komen hebben we in ieder geval weer een dosis WTF voor je klaar gezet! Lees Meer…

Meer Nieuws