Nieuws - 14 december 2017   9:43 Burton kondigt terugroepactie aan voor nieuwe Step On binding

Door:

Ouch… De start van de Burton Step On binding is niet heel lekker. Er is een officiële terugroepactie aangekondigd en alle bindingen moeten aangepast worden! 

Het is niet de eerste keer dat zo’n binding gelanceerd wordt, maar het is wel de eerste keer dat iedereen internationaal gezien zo enthousiast is over de Step On binding! Het klonk in ieder geval heel positief, maar daar komt nu dus een smetje op. Burton heeft een terugroepactie aangekondigd aangezien er een probleem is met de bindingen die nu al verkocht zijn, waardoor iedereen terug moet met de aangekochte gear of het probleem zelf moet fixen.

Het probleem van de Step On binding zit ‘m in de verbinding bij de hak. Deze heeft tijdens het boarden twee standen. Stand 1 is gemaakt voor wanneer er een flinke plak sneeuw op je binding of onder je schoen zit, terwijl stand 2 gemaakt is voor ‘gewone’ condities en dus ook het meest stabiel is. Stand 1 heeft nu de neiging om spontaan los te schieten, waardoor je schoenen dus zonder pardon uit je binding kunnen schieten aangezien hij verder niet vastgeklikt zit.

Om dit op te lossen moet de hakverbinding vervangen worden en tot die tijd geeft Burton aan dat de binding alleen in stand 2 veilig gebruikt kan worden, omdat de binding dan wél vast blijft zitten.

Als je al een setje Step On bindingen en schoenen hebt dan heb je een aantal opties om dit te laten fixen. Wanneer je je informatie doorstuurt naar Burton dan kunnen ze je een reparatie setje opsturen zodat je zelf de clip kan vervangen, maar je kan ook langs een officiële Burton dealer gaan om ze te laten vervangen. Als je die niet in de buurt hebt dan kan je de binding ook nog opsturen naar Burton, dan fixen zij ‘m voor je en krijg je ‘m weer gefixt thuis gestuurd.

De gevolgen van deze terugroep actie lijken in ieder geval beperkt te zijn, aangezien de tweede stand dus wel gewoon goed blijft werken. Een deel van de Step On bindingen die nu in de winkels liggen zullen nog niet gefixt zijn, maar dit gaat snel aangepakt worden. Over een paar weken kan je dus alleen nog maar de juiste bindingen kopen en hoef je zelf niks meer te doen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws