Nieuws - 30 juni 2018   16:41 Burton Mountain Cleanup Day: 40 kuub afval geruimd in LAAX

Door:

Burton en LAAX hebben een relatie die al aardig ver terug gaat, maar daar hebben ze nu nog weer een stukje extra opvolging aangegeven. Burton heeft een heuse Mountain Cleanup Day georganiseerd in het gebied! 

De Burton Mountain Cleanup Day is georganiseerd door de Burton Store in Zürich en voor het doel erachter hoef je niet bepaald een genie te zijn. In één dag zo veel mogelijk zooi rapen uit het skigebied van LAAX! En ook al zie je het niet door alle sneeuw, al met al stapelt de hoeveelheid troep zich aardig op.

Zodra die sneeuw is weggesmolten, ligt al die zooi in de Alpenweides en daar wilde Burton dus iets aan doen. Het afval wat per ongeluk op de berg terecht komt of in veel gevallen ook bewust uit de lift gekiept wordt tijdens de winterse ritjes, rapen ze op tijdens deze dag, waar ze geheel in Burton stijl een compleet event omheen gebouwd hebben.

Die Cleanup day was twee weken geleden in LAAX, waarbij de deelnemers zich eerst moesten verzamelen bij de Burton Store in het Zwitserse Zürich. Van daar ging een bus richting het Rocks Resort in LAAX om vervolgens een dag lang zoveel mogelijk afval te rapen en degene die de meeste troep wist te verzamelen kon serieuze prijzen winnen, waaronder snowboards, bindingen en zelfs seizoenskaarten voor een heel seizoen LAAX.

Al met al hebben de deelnemers 40 kubieke meter aan afval op weten te rapen en dat in een middagje tijd. Oftewel, zo zie je pas hoeveel troep er op die berg rond kan zweven na een seizoen! Burton laat hiermee in ieder geval nog een keertje zien hoe veel ze inzetten op duurzaamheid en daar is LAAX natuurlijk wel voor te porren, aangezien het skigebied zichzelf hele ambitieuze klimaatdoelen heeft gesteld voor de komende jaren. Een aardige combinatie dus voor beide bedrijven!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws