Nieuws - 16 december 2017   18:33 Burton presenteert ambitieuze duurzaamheidsdoelen voor 2020

Door:

Als klimaatverandering je hele business overhoop kan gooien heb je des te meer redenen om de boel om te gooien en een plan op te stellen. Dit is precies wat Burton gaat doen en vanaf 2020 moet alles in gang gezet zijn! 

Burton heeft niet echt een topweek met de terugroepactie, maar ze hebben de blik duidelijk op de toekomst staan. Ze hebben deze week namelijk een omvangrijk plan gepresenteerd waarin ze ambitieuze doelen stellen op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen zaken als klimaatverandering worden aangepakt, ook de baankwaliteit van iedereen die Burton gear ontwikkeld moet veilig gesteld worden.

Het plan gaat direct in werking en in 2020 moeten alle doelen behaald zijn. Bij deze doelen zit onder andere het volgende.

– Alle softgoods (kleding etc.) moet 100% aan de Bluesign duurzaamheid standaard.
– 50% van het polyester komt uit gerecycled materiaal.
– 100% van her verpakkingsmateriaal kan hergebruikt worden.
– Geen PFC gebruik meer in waterdichte kleding.
– Al het hout voor snowboards moet een FSC certificering hebben.
– De gebruikte hars moet uit bio-bronnen komen en milieuvriendelijk zijn.
– Alle events moeten 100% klimaatneutraal zijn.
– CO2 uitstoot moet met 20% teruggedrongen worden.
– Alle werkplekken moeten minimaal de internationale ‘zilveren’ standaard of hoger hebben.
– 75% van het afval moeten buiten de vuilnisbelt blijven.

Burton

Naast het behalen van deze doelen is Burton ook nog van plan om samen te werken met nog meer grote spelers uit de branche, om meer van dit soort initiatieven in gang te zetten. Ook gaat Burton meer investeren in projecten als Protect Our Winters, waar ze nu al de grootste donor voor zijn.

“Innoveren en de markt op z’n kop zetten zit in ons DNA”, aldus Burton. “Nu bekijken we dit vanuit het oogpunt van duurzaamheid. We zijn trots op wat we al hebben bereikt, maar we weten dat er nog veel meer te doen is, dus werkt het hele bedrijf hard door om deze doelen te behalen.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws