Freestyle. Nieuws - 1 maart 2020   17:15 Burton US Open 2020 Slopestyle finales gewonnen door Yuki Kadono & Jamie Anderson

Door:

De achtendertigste Burton US Open was een speciale en wel op meerdere fronten, waar Yuki Kadono en Jamie Anderson er met de overwinning naar huis gingen!

Met Jamie Anderson die alweer haar achtste Burton US Open medaille in ontvangst mocht nemen en met Yuki Kadono z’n tweede overwinning sinds 2015 was het een memorabele wedstrijd op zichzelf, ware het niet dat er meer aan de gang was. Deze editie van Burton US Open in Vail zou namelijk de eerste zijn zonder Jake Burton, die kort geleden stierf door de ziekte kanker en alleen daarom gaat hij al de boeken in als ‘speciaal’.

Burton US Open Slopestyle Finale Mannen

En dan was er natuurlijk nog Dusty Henricksen, het talent die een Quad Cork uit z’n korte mouw wist te schudden! De grote vraag die als eerste een beetje opborrelt is natuurlijk waarom Dusty Henricksen niet op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen, want hoeveel beter dan een Quad Cork moet het gaan worden voor de overwinning? In die gedachte zit zeker een kern van waarheid, ware het niet dat Yuki Kadono gewoon over het algemeen beter was.

Z’n winnende run was er dan ook eentje waar je enkel positief over kon worden. Waar we het dan over hebben? Een Cab 50-50 noseslide pretzel out, switch backside 270 on 270 out, een alley-oop backside 1260 melon, een switch frontside 900 double cork mute, frontside boardslide 810 melon en om het af te maken een switch backside triple cork 1620 melon op de laatste kicker.

Dat zijn wel de lekkere runs en de 89.30 punten die hij hiermee toegewezen kreeg was genoeg voor de overwinning, waar we Dusty Henricksen wel de grote crowd pleaser van de dag vonden. In z’n t-shirt landde hij een Backside 1800 Quad Cork Mute en z’n run was meteen goed voor de tweede plek. Red Gerard, die de derde plek voor z’n rekening nam, benoemde nog de positiviteit die er hing. “Ieder z’n vibe was vooral om plezier te hebben, want dat is was Jake zou hebben gewild”, aldus Gerard. “Jake z’n hoogste prioriteit was om een goede tijd te hebben en ik denk ook dat het daarom is dat hij de Open heeft gestart. En dit jaar doen we daar goed aan mee.”

Resultaten:
1. Yuki Kadono (JPN), 89.30
2. Dusty Henricksen (USA), 84.70
3. Redmond Gerard (USA), 84.40
4. Darcy Sharpe (CAN), 83.85
5. Hiroaki Kunitake (JPN), 79.70
6. Torgeir Bergrem (NOR), 68.50
7. Staale Sandbech (NOR), 56.65
8. Sven Thorgren (SWE), 56.45
9. Judd Henkes (USA), 53.50
10. Sebbe De Buck (BEL), 39.15

Sebbe de Buck was met de tiende plaats de hoogst genoteerde snowboarder uit de BeNeLux. Niek van der Velden strandde in de halve finales als zestiende.

Burton US Open 2020 Highlights edit:

Burton US Open Slopestyle Finale Vrouwen

Bij de vrouwen finale was er een atlete die dit jaar meer dan prima op dreef is en dat is Jamie Anderson. Lastig te beaten is een understatement en dat heeft de concurrentie als Anna Gasser en Miyabi Onitsuka ook gemerkt! 

Door haar 84.50 punten gaf ze de rest van het veld het nakijken en dit alles vanwege een backside lipslide, tailslide 270 out, backside 540 Indy, switch backside 540 Indy, gevolgd door een frontside boardslide 450 out & op de laatste schans een switch frontside double cork 900 mute.  

“Toen ik de finales haalde was m’n game plan dat ik gewoon ging senden”, blikt Anderson terug. “Ik had niet het gevoel dat het zou gaan lukken, maar ik was in m’n flow, alles viel op z’n plek en het voelde gewoon goed!”

Hiermee kon Jamie Anderson ook de Burton US Open aan haar collectie van overwinningen toevoegen, die op zijn beurt bij X Games Aspen, Mammoth Grand Prix en Winter Dew Tour gevoegd wordt. Gasser was de enige die in de buurt van Anderson kon komen en dit gebeurde door o.a. haar double crippler en haar switch frontside 900 double cork mute! Miyabi Onitsuka pakte de derde plek en maakte daarmee het podium compleet.

Resultaten:
1. Jamie Anderson (USA), 84.50
2. Anna Gasser (AUT), 81.00
3. Miyabi Onitsuka (JPN), 76.65
4. Enni Rukajarvi (FIN), 69.30
5. Hailey Langland (USA), 65.95
6. Zoi Sadowski-Synnott (NZL), 55.45

Evy Poppe was als enige snowboardster uit de BeNelux aanwezig, waar ze op de twaalfde plek eindigde.

Burton US Open 2020 Highlights edit:

Fotocredit: Red Bull Content Pool

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle