Nieuws - 27 mei 2020   14:17 Burton US Open annuleert 2021 editie in Vail

Door:

Bijzonder nieuws uit de States. Het legendarische snowboardevent Burton US Open gaat aankomende winter niet door vanwege de onduidelijkheid door het coronavirus! 

Sinds 1982 vindt Burton US Open al plaats en komend jaar gaat daar dus verandering in komen. Toen Burton US Open in 2013 naar Vail is gegaan is er geen jaar geweest zonder deze wedstrijd, maar in 2021 wordt dat anders, want er is namelijk een streep gezet door de komende wedstrijd.

Uiteraard heeft dit alles te maken met het coronavirus en alle onduidelijkheid die er in de wereld heerst. In de Verenigde Staten hebben ze by far de meeste coronaslachtoffers en voorlopig gaat het daar nog niet heel veel beter, dus er heerst nog een hoop angst voor een vervolg van het virus en uiteraard een tweede golf. Burton heeft zelf het volgende statement naar buiten gebracht:

Statement

“Burton Snowboards heeft vandaag bekend gemaakt dat door de onzekerheden rondom de COVID-19 pandemie, het bedrijf de moeilijke keuze heeft gemaakt om de 2021 Burton US Open Snowboarding Championships, die plaats zouden vinden tussen 1 en 6 maart in Vail, te annuleren.”

“Dit was een moeilijke beslissing om te nemen, omdat het nog maanden duurt en we niet weten wat er de komende 9 maanden gaat gebeuren”, aldus Burton CEO John Lacy. “Na het bekijken van meerdere opties voor de 2021 editie, realiseerde we ons dat er teveel op het spel staat voor de gezondheid van bezoekers en de financiële situatie van Burton, waarin er miljoenen geïnvesteerd moeten worden in een event dat mogelijk geannuleerd gaat worden.”

“Het is teleurstellend voor iedereen. De atleten, bezoekers, merken en crew hebben dit event gemaakt tot een favoriet van de snowboard community en dat voor al 38 jaar. Het is voor ons meer een grote snowboard familie reünie en het maken van deze keuze zal door de hele community gevoeld worden. Maar zoals het nu is, is het beschermen van de gezondheid van de hele community het meest belangrijk. Als we daarvoor een jaar Burton US Open moeten missen, dan komen we daar wel overheen.”

Geen definitieve streep

In het zelfde statement heeft Burton ook bekend gemaakt dat dit zeker niet het einde betekent van Burton US Open. In 2022 willen ze de wedstrijd gewoon weer door laten gaan. Donna Carpenter, de vrouw van de overleden oprichter Jake Burton en de huidige voorzitter van de raad, heeft die claim alvast gemaakt. “Natuurlijk komt Burton US Open terug. Het is het mooiste event ter wereld!”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws