Nieuws - 20 maart 2020   10:33 ‘Burton US Open waarschijnlijk oorzaak van Mexicaanse uitbraak coronavirus’

Door:

Dat zijn nog eens teksten! Mexicaanse media hebben Burton US Open in Vail aangemerkt als potentiële oorzaak van de uitbraak van het coronavirus in Mexico, aangezien er behoorlijk wat reizigers zijn geweest! 

Waar Ischgl een broedplaats is geweest voor Europa, is Vail dat blijkbaar geweest voor Noord- en Midden-Amerika. Het gebied is inmiddels gesloten, maar de vermoedens zijn dat het Amerikaanse skigebied verantwoordelijk is voor een grote uitbraak in in ieder geval Mexico.

De Mexicaanse media zouden namelijk een groot aantal COVID-19 slachtoffers kunnen herleiden naar het Amerikaanse dorp en dan ook nog eens specifiek naar het Burton US Open event. Het virus ging toen blijkbaar al rond in het dorp en veel reizigers die er zijn geweest, zouden nu ziek zijn.

TV producer

Een van de redenen dat de Mexicaanse media Burton US Open aanmerkt als broedplaats, is het feit dat de Mexicaanse TV producer Miguel Ángel Fox, een bekendheid in Mexico, symptomen heeft opgelopen nadat hij bij Burton US Open is geweest. Veel medereizigers zouden er eveneens last van hebben, waardoor zij allen in thuisisolatie zitten.

Verder heeft een gouverneur van de Mexicaanse provincie Jalisco bevestigd dat veel van de 118 coronagevallen in Mexico, herleid kunnen worden naar reizen naar Vail.

Kritiek

Hoewel Mexico met 118 bevestigde gevallen nog erg laag staat in de internationale lijsten, is er heel veel kritiek op de aanpak van president Andres Manuel Lopez Obrador. Hij zou zeer laks zijn in de maatregelen en zelfs de overweging om vluchten te schrappen zou er niet zijn. Verdere maatregelen zouden uitgesloten zijn en dat vooral vanwege de potentiële klap die de economie zou krijgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws