Nieuws - 21 januari 2021   12:14 Calgary annuleert Freestyle World Cup en World Championship wedstrijden

Door:

Er werd lang gewerkt aan een mogelijkheid om Freestyle World Cup wedstrijden én de World Championships in het Canadese Calgary te verrijden, maar daar is gisteren een einde aan gekomen. De wedstrijden gaan definitief niet door. 

Het plan was om een grote freestyle bubble te creeëren in Calgary, waarbij deelnemers voor zowel de World Cup wedstrijden als de World Championships in Calgary konden blijven, om op deze manier extra bewegingen van atleten te voorkomen. Uren werd er gewerkt aan werkbare voorstellen en het zag er naar uit dat het ging lukken, maar nu is het plan toch afgeschoten.

Een van de grootste pijnpunten is het aantal internationale atleten die naar Canada zouden moeten reizen. De overheid ziet het niet zitten om een groot aantal atleten van verschillende nationaliteiten en verschillende reisbewegingen naar Canada te halen en dus moeten ze de wedstrijden annuleren.

“Hoewel we het zeer pijnlijk vinden, blijft de veiligheid en gezondheid van onze atleten, coaches, vrijwilligers staf onze hoogste prioriteit”, aldus Peter Judge, de voorzitter van Freestyle Canada. “COVID-19 blijft zich ontwikkelen over de hele wereld en daarom denken we dat deze beslissing het beste is voor de bredere sportcommunity op dit moment.”

De volgende wedstrijden stonden oorspronkelijk op de planning voor Calgary:

Freeski World Championships 24 februari t/m 11 maart

  • Big Air
  • Halfpipe
  • Slopestyle
  • Moguls
  • Aerials

Freeski World Cup 11 maart t/m 13 maart

  • Halfpipe

Snowboard World Championships 5 maart t/m 10 maart

  • Big Air
  • Halfpipe
  • Slopestyle

Snowboard World Cup 12 maart t/m 14 maart

  • Slopestyle

Canada Snowboard

Al lange tijd is er gewerkt aan protocollen om deze wedstrijden goed te laten verlopen en ook werd er al lang gesproken met de Canadese autoriteiten om de juiste toestemming en vergunningen te krijgen, niet alleen voor atleten, maar ook voor alle benodigde staf. “We hebben hard gewerkt om onze fans een adempauze te geven van deze hele situatie. Maar op dit moment, en nu de situatie over de hele wereld weer snel aan het veranderen is, is de juiste beslissing voor onze atleten en de gehele community om een pauze te nemen”, aldus Dustin Heise, voorzitter van Canada Snowboard.

“Hoewel het heel teleurstellend is, focussen we ons nu op het binnenhalen van World Cup wedstrijden voor het volgende seizoen en om onze atleten zo goed mogelijk bij te staan voor de Olympische Spelen van 2022.”

 

Foto: Mateusz Kielpinski (FIS)

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws