Nieuws - 21 januari 2019   10:37 ‘Calorieën bestaan niet wanneer je op de berg bezig bent’

Door:

Kijk, dit zijn onderzoeken waar we iets mee kunnen. De Britse touroperator Crystal heeft gekeken naar het calorieën verbruik van sneeuwsporten en de conclusie is duidelijk. Vreet en zuip er maar op los! 

Zoals Crystal het zelf zegt, je kan een heel Big Mac menu naar binnen werken en dan binnen iets meer dan uurtje alles weer verbranden. En we weten allemaal dat bier ook aardige caloriebommetjes zijn, maar daar hoef je dus geen zorgen over te maken.

Verbruik

Het gemiddelde verbruik tijdens een rondje skiën of snowboarden ligt namelijk op zo’n 600 calorieën. Oftewel, in een gemiddelde dag skiën verbrand je meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën die je moet innemen. Lekker!

Snowboarden verbruikt overigens net ietsjes minder dan skiën, maar het loopt niet ver uit elkaar. Zo’n 20 calorieën per uur minder, dus ook als snowboarder kan je lekker je gang blijven gaan in de sneeuw.

Fysiek

Wintersport staat daardoor behoorlijk hoog in de lijst met meest fysieke sporten en het mooie is dat je tijdens de wintersport vaak een lange periode bezig bent. Een gemiddelde dag skiën bestaat zo uit 5 effectieve uren bochten draaien en alleen schaatsen (1200 calorieën per uur) en cross-country skiën (700 calorieën per uur) staan hoger op de lijst van wintersporten.

Het betekent dat je gemiddeld gezien in één uur op de pistes 5 biertjes kan verbranden. Na een hele dag skiën zijn dat er dus 25. Oftewel, als je je daarna helemaal vol giet in de après-ski dan kan dat met een gerust hart, want aankomen zit er niet in. Als je maar niet zo ontiegelijk brak bent dat je de volgende dag je bed niet uit kan komen en dus ook geen meters kan maken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws