Nieuws - 10 december 2018   18:08 Cameron Naasz wint de Red Bull Crashed Ice 2019 seizoensopening in Japan

Door:

Het Red Bull Crashed Ice seizoen is gestart en wel in Yokohama, waar Cameron Naasz de grote winnaar was!

Maar voorafgaand aan de wedstrijd was de vraag natuurlijk wie er afgelopen zomer hard heeft getraind zodat hij de concurrentie voor kon zijn én dan moet je ook nog eens naar Yokohama. Want tja, dat is ook niet zo één, twee, drie naast je deur en trips kunnen leuk zijn… Ze kunnen je ook van de leg brengen. Bij wie was dat het geval, hoe was de track en wie pakte die eerste overwinning van Red Bull Crashed Ice 2019?

Mannen

Één ding wisten we in ieder geval zeker, de dude die ‘riders ready’ en ‘five seconds warning’ schreeuwt is ingeruild en zo hadden we nu een Japanse vriend bij de Red Bull Crashed Ice finales. Als je nu denkt ‘Ja dat is toch logisch, wedstrijd in Japan anyone?!’, maar zo werkt het dus niet. Ook al vinden we de Japanse schreeuwert wel een geniale om naar te luisteren!

Het maakte de wedstrijd nog iets specialer dan dat hij al was, aangezien dit de eerste wedstrijd in Azië zou zijn en zoals je hierboven al hebt gelezen was het Cameron Naasz die daar goede zaken heeft gedaan. Erg veel problemen had Naasz niet met zijn directe concurrent genaamd Scott Croxall, want de Canadees werd er in de kwart finales al uitgeknikkerd! Scott was het hier uiteraard niet mee eens en ging in beroep, maar dat zou niets uitmaken. Croxall mocht gaan douchen, waar Maxwell Dunne, Kyle Croxall, Mirko Lahti en Cameron Naasz de finales ingingen!

Red Bull Crashed Ice

Mirko Lahti, de atleet die de afgelopen jaren het junior circuit wist te domineren, heeft zich dit jaar bij de heren gevoegd en dat hebben ze gemerkt ook. Want niet alleen stond hij op de startlijst, we mochten ‘m ook aan de startgates voor de finales terugvinden! Helaas voor Lahti viste hij net naast het podium en wel door een paar centimeter van Maxwell Dunne, die dus wel richting de medailles mocht. Kyle Croxall hield de eer hoog voor z’n familie en pakte de tweede plaats, net achter Cameron Naasz. Scott Croxall staat nu nog wel in de top tien, maar het scheelt niet veel. Hij moet genoegen nemen met een negende plaats op de ranglijst.

Red Bull Crashed Ice

Vrouwen

Bij de vrouwen kon je van te voren al wel een beetje weten wie er in de finale zou gaan komen. Natuurlijk, er zijn altijd nieuwe atleten die het de top 5 lastig willen gaan maken, ook al is die hoeveelheid niet zo enorm veel dat hij snel veranderd. Zo hadden we Myriam Trepanier, Jacqueline Legere en regerend kampioen Amanda Trunzo op de lijst van finalisten, met als vierde atlete de Oostenrijkse Veronica Windisch.

Red Bull Crashed Ice

Windisch had dus een enorme uitdaging om ook maar überhaupt richting het podium te mogen en die uitdaging bleek iets teveel van het goede te zijn. Ze deed er uiteraard wel alles aan, maar finishte net buiten het podium. Iemand die zonder problemen naar de finale reed en daar eveneens haar spierballen toonde was Amanda Trunzo. Ook in Yokohama, Japan liet ze zien waarom zij zich vorig jaar de grote winnares mocht noemen! Trunzo pakte namelijk met een voorsprong de overwinning en daardoor gaat zij als leider in het algemeen klassement naar Finland! Benieuwd naar de agenda? Klik dan hierrrrr.

Red Bull Crashed Ice

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws