Nieuws - 29 juni 2019   19:30 Canada en Nederland willen starten met ‘paspoortloos vliegen’

Door:

Wil je sneller op pad naar je epische heliski droom zonder je paspoort mee te hoeven nemen? Misschien heb je geluk. Canada en Nederland zijn bezig om het vliegen zonder paspoort mogelijk te maken! 

Nu moet je niet verwachten dat helemaal geen paspoort meer nodig hebt wanneer je richting Canada gaat vliegen, want een oplossing zoals de grenzen in Europa gaat er niet komen. Wat dan wel? Nou, een stukje techniek om jouw vlucht makkelijker te maken.

Het gaat door het leven als Known Traveller Digital Identity (KTDI) en moet het leven van de reiziger een stuk makkelijker maken. Het betekent dat je bij de douane geen paspoort meer hoeft te tonen, maar dat de combinatie van een app en een gezichtscanner het hele proces gaat vervangen.

Een KTDI app slaat alle data op die in de chip van je paspoort zit, samen met enkele biometrische data. Dit wordt vervolgens via blockchain technologie in een netwerk gezet, wat fraude moet gaan voorkomen. Bij aankomst op de luchthaven scan je de app en maak je vervolgens een scan van je gezicht. Als deze data overeenkomt kan je direct doorlopen zonder je paspoort te laten zien.

Om hier gebruik van te kunnen maken zal je wel eerst aan moeten melden voor die app en dit loopt wel via de overheid. Ook het maken van een gezichtscan is nodig, maar als dat eenmaal gedaan is kan je daarna makkelijk doorlopen.

De proef met deze technologie loopt op dit moment al en de verwachting is dat na een half jaar iedereen die richting Canada vliegt vanuit Nederland met KLM of Air Canada hiervan gebruik kan maken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Regen, wind, het lijkt bijna herfst. Beetje jammer dat de winter nog zo ver weg is! Dan maar een lekkere treerun om je zondag beter te maken?  Lees Meer…

Meer Nieuws