Nieuws - 15 april 2019   15:21 Canada heeft plannen voor groot, nieuw skigebied in 2025

Door:

Tegenwoordig hoor je het niet vaak meer. Toch gaan de Canadezen het doen, er komt vlakbij Whistler een groot nieuw skigebied bij! 

Tenminste, als alle plannen doorgaan. In Canada is het al vaker gebeurd dat er vergaande plannen lagen, maar dat het hele zaakje last minute toch weer van de tafel werd geveegd.

Garibaldi at Squamish, zoals het skigebied gaat heten, moet in 2025 zijn deuren gaan openen en voor die tijd moet er uiteraard nog veel gebeuren. De projectontwikkelaars hebben er in ieder geval vertrouwen in en dat komt ook doordat ze van British Columbia al de milieutechnische goedkeuring hebben gekregen.

Toch betekent dat niet dat ze nu definitief witte rook hebben, aangezien er genoeg documenten rondgaan die bezwaar aantekenen tegen de beslissingen die reeds genomen zijn. Er moeten nog een aantal zaken afgerond worden, maar als alles goed verloopt dan moet het eerste deel van het skigebied in 2025 open gaan. In 2023 worden dan de werkzaamheden gestart en dit alles in verschillende stappen. Het eerste gedeelte van het gebied gaat dan open in 2025 met in totaal 8 skiliften een skigebied van ‘gemiddelde Canadese grootte’. In 2040 moet het project dan volledig afgerond zijn en moeten er 20 liften en 130 pistes gereed zijn.

Concurrentie

De ontwikkelaars willen hiermee een nieuwe concurrent in de markt zetten en uiteraard gaat dit om Whistler. Hoewel ze het qua formaat met geen mogelijkheid gaan winnen van Whistler, kunnen ze wel een goede hoeveelheid pistes aanbieden voor een veel lagere prijs dan Whistler. Daarnaast bieden ze wel degelijk veel meer pistemeters dan de gebieden rondom Vancouver die doorgaans behoorlijk klein zijn.

Overigens is de naam ‘Garibaldi at Squamish’ een werktitel voor het project en moet er nog een definitieve naam gekozen worden. Later dit jaar willen de ontwikkelaars, samen met lokale bevolking, een definitieve naam bedenken voor het gloednieuwe gebied.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws