Nieuws - 11 juli 2019   19:36 Canada pompt $25 miljoen in lawineveiligheid

Door:

Canadians don’t fuck about. De overheid heeft aangekondigd dat ze maar liefst $25 miljoen beschikbaar stellen voor allerlei vormen van lawineveiligheid! 

In Canada hebben ze op een hele andere schaal te maken met lawines dan wij in de Alpen. Waar het in de Alpen af en toe voorkomt dat een bergpas niet open kan door lawinegevaar, kan het in Canada voorkomen dat complete snelwegen en treinsporen geruime tijd afgesloten worden vanwege lawinegevaar. Dat krijg je als je in The Great White North zit!

Ondanks het grote belang is de grootste lawinedienst van het land, Avalanche Canada, niet in handen van de overheid, maar dat betekent niet dat de overheid er niks aan doet. In tegendeel! De organisatie werkt als non-profit en nu heeft de overheid dus aangekondigd dat ze een flinke kapitaalinjectie gaan doen.

“Canadezen door het hele land moeten toegang hebben tot de juiste informatie, training en bescherming, om veilig te kunnen genieten van alles wat onze prachtige natuur te bieden heeft”, aldus minister Jonathan Wilkinson.

Bestemming

Waar deze klap geld naartoe gaat is ook al bekend, aangezien er nog een paar ‘minder bedeelde’ gebieden te vinden zijn in Canada. Met de $25 miljoen gaan ze de voorzieningen in het noorden van British Columbia, Quebec, Newfoundland & Labrador en de Yukon sterk verbeteren.

“Avalanche Canada is erg dankbaar voor deze donatie van de overheid, waarmee onze programma’s en diensten aan kunnen gebieden aan alle Canadezen die in de bergen willen zijn,” aldus Gilles Valade, directeur van Avalanche Canada. “Als een van de vooraanstaande berglanden ter wereld, verdient Canada een nationaal dekkende lawineveiligheidsdienst.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws