Nieuws - 13 februari 2017   19:07 Canadese startup Kool Replay maakt edit van webcambeelden

Door:

Een sterk gevalletje WTF bij een nieuwe Canadese startup! Zij willen namelijk volledig automatisch edits maken van jouw ski- of snowboardavonturen waarbij je zelf helemaal niks hoeft te doen. Of nou ja, bijna niks dan. Het enige wat je nodig hebt is je telefoon! 

Kool Replay is op dit moment meer een proof of concept dan een product dat volle bak gelanceerd gaat worden, aangezien het nogal wat voeten in de aarde heeft. Deze startup wil volledig automatisch edits van je maken en je hebt alleen de app nodig! De app zelf neemt helemaal geen beelden op dus je telefoon kan gewoon in je zak blijven zitten, aangezien Kool Replay gebruik wilt maken van de aanwezige webcams door het skigebied heen. Nu is niet elk gebied volgepropt met camera’s dus het zal even puzzelen worden, maar het concept is interessant!

De smartphone app doet eigenlijk niks anders dan je GPS locatie opnemen compleet met het tijdstip dat je op die locatie aanwezig bent. Vervolgens slaat Kool Replay automatisch alle beelden op van de webcams die je gepasseerd hebt en daar maken ze dan een korte edit van. Je moet natuurlijk geen geweldige 4K Jon Olsson stijl beeldkwaliteit verwachten aangezien alles van webcams af komt, maar Kool Replay hoopt vooral dat dit concept ervoor gaat zorgen dat gebieden ook meer gaan investeren in vaste camera’s om betere kwaliteit te leveren.

Voorlopig is het dus echt nog een soort concept alhoewel de app gewoon te downloaden is. Ze werken momenteel samen met de Canadese skigebieden Stoneham, Ski La Reserve Saint-Donat en de zipline van Tyroparc. Wanneer je de app aanzet krijg je daarna automatisch een edit van jouw beelden binnen. Overigens willen ze zich hiermee niet alleen richten op skigebieden, ook webcams op mountainbike trails kunnen gebruikt worden net als bijvoorbeeld webcams bij grote events. Of dit concept echt aan gaat slaan is natuurlijk nog maar de vraag aangezien de kwaliteit over het algemeen best ruk is, maar interessant is het wel. Je kunt de app downloaden voor iOS of Android wanneer je in Canada bent, er zijn voorlopig helaas nog geen plannen voor een Europese versie!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws