Freeride. Nieuws - 18 januari 2022   9:56 Candide Thovex verlaat Faction Skis na samenwerking van tien jaar

Door:

Nooooooooo!! Candide Thovex heeft besloten om Faction Skis aan de kant te zetten en een nieuw avontuur aan te gaan. Daarmee komt er een einde aan de tienjarige samenwerking tussen beide giganten.

Stiekem zitten we een traantje weg te pinken, want deze samenwerking tussen Faction en Thovex was er eentje uit duizenden. Ze hebben namelijk, vanaf het moment dat Candide Thovex z’n handtekening zette om deze relatie te verzegelen, meerdere CT PRO modellen uitgebracht en uiteraard was dat eigenlijk nog maar de start van dit unieke pad wat Thovex en Faction Skis samen hebben bewandeld.

Wat te denken van ‘One Of Those Days’, waarmee Candide Thovex het internet heeft gebroken? Faction was het merk waar de Fransman toen op stond en dan te bedenken dat die video in 2013 is uitgekomen. Poaah, we worden oud! Faction beschreef de edit als “The “POV” film showcases Candide skiing his home mountain of Balme in super-human mode” en dat hebben ze mooi verwoord. Het zou de start zijn van meerdere edits die de wereld over zouden gaan, waaronder ‘Ski The World‘ natuurlijk.

Co-Founder en CEO Alex Hoye liet weten erg dankbaar te zijn voor de impact die Candide Thovex heeft gehad voor Faction Skis. “Na tien jaar te hebben samengewerkt én awards te hebben gewonnen met onze ski’s, voelen beide partijen dat ons plan is geslaagd”, aldus Hoye. “We wensen Candide Thovex al het goede in z’n avontuur die nog voor ‘m ligt. Één ding is zeker: de toekomst ziet er goed uit voor Faction Skis én Candide Thovex. Candide, bedankt!”

Einde CT 5.0 ski model

Het einde van de samenwerking betekent overigens ook meteen het einde van de CT 5.0 die Faction Skis jarenlang heeft geproduceerd. “De visie die Candide Thovex heeft gehad voor z’n freeski collectie heeft ons enorm geholpen in de zoektocht naar de perfecte ski. Met de laatste collectie, welke uiteraard onze meest succesvolle is”, laat Hoye weten. “En om onze respect te tonen richting Candide Thovex voor alles wat hij heeft gedaan voor Faction, laten we bij deze ook meteen weten dat de CT 5.0 ski met pensioen gaat”, iets wat uiteraard logisch is. Tja… We hebben ze toentertijd weggegeven in samenwerking met MK Skiservice en als je ze had gewonnen had je nu goud in handen.

Thovex heeft via Instagram laten weten dat het tijd wordt voor een frisse start en dankt iedereen met wie hij binnen Faction nauw heeft samengewerkt.

Toekomst Candide Thovex

Het is heel jammer, maar goed… Na tien jaar mag het wel een keer, toch? Faction heeft een speciale tijdlijn gemaakt voor Candide Thovex, waarin alle hoogtepunten nog eens naar boven komen, want speciaal is het zeker. Tegelijkertijd is het dus ook meteen het moment voor meer nieuws. Daar zitten we dan ook onrustig op te wachten. Onze gok? Hij gaat voor zichzelf beginnen. Zo ging het namelijk ook met Quiksilver, een merk waar hij negentien jaar (!) mee heeft samengewerkt. Daar zei Thovex ook vaarwel tegen, om later z’n eigen kledingmerk te starten.

Fotocredit: Faction Skis

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride