Nieuws - 8 juni 2021   16:07 CEO van HEAD Johan Eliasch gekozen als nieuwe FIS president

Door:

De FIS heeft een nieuwe president. De Zweedse miljardair en (voormalig) CEO van HEAD, Johan Eliasch, mag het stokje overnemen! 

Voor het eerst in 23 jaar heeft de FIS een nieuwe president aan het roer staan, nadat Gian-Franco Kasper eerder heeft aangekondigd niet langer de rol van FIS president in te blijven vullen. Kasper kwam eerder in opspraak door enkele controversiële uitspraken, waardoor hij besloot om af te treden.

Johan Eliasch kreeg in totaal 65 van de 120 stemmen, meer dan genoeg om gekozen te worden tot de nieuwe president. Urs Lehmann kreeg 26 stemmen, de vrouwelijke Sarah Lewis 15 en Mats Arjes 13 stemmen.

“Ik ben vereerd om als nieuwe president gekozen te zijn”, aldus Eliasch. “We hebben geweldige uitdagingen voor ons, dus laten we aan het werk gaan. Ik zal betrokken, open-minded en transparant zijn in mijn presidentschap en zal alle nationaliteiten en disciplines vertegenwoordigen.”

Johan Eliasch heeft zijn strepen verdiend in de sportwereld door 25 jaar geleden het skimerk HEAD te kopen en sindsdien is hij actief geweest als CEO van het bedrijf. Naast die werkzaamheden is hij betrokken geweest bij meerdere initiatieven tegen klimaatverandering, is hij een adviseur geweest voor verschillende Britse ministers en is hij zelfs enige tijd voorzitter van het Britse Olympische Comité geweest. Eliasch woont al een aantal jaren in Londen en had de steun van het Britse GB Snowsport, maar ook atleten als Lindsey Vonn, Hermann Maier en Aksel Lund Svindal hadden eerder steun uitgesproken voor Eliasch.

Toekomstvisie

Zijn rol als CEO bij HEAD zorgde al wel voor de nodige discussie, maar Eliasch heeft inmiddels laten weten dat hij zijn positie aan de kant zal zetten, om zich volledig te focussen op zijn rol als FIS president. Daarnaast heeft hij ook aangekondigd dat hij geen salaris zal nemen van de FIS.

Toekomstplannen zijn er ook zeker, zo is hij van plan om ‘nieuwe media en technologieën’ te omarmen, die in andere sporten al veelvuldig gebruikt worden, maar nog niet in de wintersport. Daarnaast wil hij meer middelen vrijmaken voor social media, content productie, digitale media en sportmarketing. Ook het feit dat de vorige president 23 jaar in zijn positie kon blijven is een punt voor Eliasch, hij is van plan om een limiet in te stellen hoe lang officials een rol kunnen behouden binnen de FIS, om verjonging mogelijk te maken en te voorkomen dat de organisatie vast roest.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws