Freeride. Nieuws - 26 januari 2022   20:04 Cheryl Maas en Sebbe de Buck stranden in eerste ronde van Natural Selection Tour in Jackson Hole

Door:

Het Natural Selection Tour avontuur van Cheryl Maas en Sebbe de Buck zit er helaas na één dag alweer op. In Jackson Hole kregen ze het niet voor elkaar om hun toegewezen tegenstander achter zich te houden, waardoor ze weer richting huis konden.

Maar even serieus, hoe vet was de eerste dag van de Natural Selection Tour in Jackson Hole? Hier hebben we tijdenlang naar zitten snakken en nu werd het zomaar opeens op ons beeldscherm geknald. Met de vriendelijke groeten van Travis Rice. Nou die nemen we maar wat graag aan, want dit was gewoon genieten geblazen. En het mooie is nog dat het morgen gewoon nog eens van start gaat, maar dan met de winnaars van gisteren!

Update 27 januari: de wedstrijd van vanmiddag is verschoven naar morgenmiddag!

Sebbe de Buck bij Natural Selection Tour

Helaas voor Cheryl Maas en Sebbe de Buck is het feest voorbij. Sebbe de Buck kreeg het namelijk niet voor elkaar om z’n runs zonder problemen uit te rijden, waardoor dik 37 punten het hoogst haalbare was voor de Belg. Daar maakte z’n directe concurrent Torstein Horgmo overigens niet meteen gebruik van aangezien ook hij in de eerste run viel, maar de tweede run zou wel het verschil gaan maken. De uiteindelijke 85 punten voor Horgmo waren genoeg om door te stoten naar de volgende ronde, waar hij de G.O.A.T. tegen gaat komen: Travis Rice.

Cheryl Maas bij Natural Selection Tour

Cheryl Maas had een beetje de pech dat de naam Marion Haerty uit hoge hoed werd getoverd om head to head tegen te snowboarden. Nu is de naam Marion Haerty niet perse een slechte naam, maar wel als dat in combinatie is met de Marion Haerty die vier keer de Freeride World Tour heeft gewonnen. Alleen in 2018 stond Haerty niet op de hoogte trede van het podium, de rest van de afgelopen vijf jaar wel.

Maas liet zich overigens niet kennen en ging er volle bak voor, want zo is de Natural Selection Tour dus ook: het gaat niet alleen maar om de lijnkeuze. Het gaat om de fun, de tricks, alles bij elkaar. Jammer genoeg voor Cheryl Maas bleef ze problemen houden met de snelheid en het landen van haar tricks, waardoor het Marion Haerty zou zijn die met de betere scores naar de volgende ronde ging. Daardoor ziet de wedstrijd van morgen er als volgt uit:

Natural Selection Tour

Bij de heren ziet het er voor morgenmiddag als volgt uit:

Natural Selection Tour

Natural Selection Tour Finales

Morgenmiddag staat op de planning om de laatste dag van de Natural Selection Tour af te trappen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren hoor je morgenmiddag, hopelijk in combinatie met een livestream. Wil je alles van dag één terugkijken? Dat kan! Gewoon even hierrrr klikken.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride