Nieuws - 12 februari 2018   9:18 Cheryl Maas over Slopestyle finale: “Omstandigheden waren gevaarlijk”

Door:

Het ging afgelopen nacht niet zoals Cheryl Maas zelf gehoopt had tijdens de Olympische Spelen. Net als tijdens de kwalificatie was de wind behoorlijk aanwezig en zelf geeft ze aan dat de situatie erg gevaarlijk was. Ze kwam niet verder dan de 23e plek! 

“Het is vervelend en frustrerend. Door de wind waren de omstandigheden gevaarlijk en was het onverantwoord om de wedstrijd door te laten gaan” aldus Cheryl Maas na afloop. Ze kwam twee keer ten val tijdens de Slopestyle finale, waardoor ze niet verder kon komen dan een 23e finishpositie. Ze rekent haarzelf niets aan, omdat de wind zo’n grote impact heeft gehad op deze wedstrijd.

De kwalificatie werd eerder al afgelast vanwege de wind, waardoor alle vrouwen aan de start van de finale stonden. Die finales werden vervolgens een uur uitgesteld vanwege de harde wind en vervolgens werd toch de beslissing gemaakt om de wedstrijd door te laten gaan. “Ik begrijp niet dat ze die keuze gemaakt hebben. In de training kon je niet inschatten hoeveel vaar je nodig had. De wind ging daarna even liggen, maar niemand zat mentaal goed in de wedstrijd.”

Cheryl Maas was ook absoluut niet de enige die het zwaar had tijdens de wedstrijd, de ene na de andere deelnemer ging namelijk onderuit. Uiteindelijk was het de Amerikaanse Jamie Anderson die haar Olympische titel wist te prolongeren, gevolgd door de Canadese Laurie Blouin die het zilver pakte en Enni Rukajarvi die brons mee naar huis neemt. Ook bij deze dames was te zien dat ze niet het beste uit zichzelf konden halen door het weer.

Voor Cheryl ligt de focus nu volledig op het aankomende Big Air onderdeel, waar ze op papier de beste kansen heeft. Of er nog een Olympische Slopestyle herkansing in het vat is nog maar te bezien, al is Cheryl zelf absoluut gedreven om er gewoon weer voor te gaan. “Oh jawel, over vier jaar ga ik er gewoon weer voor. Ik ben nog steeds hungry om nieuwe tricks te leren.”

Bron:

Foto: Miha Matavz/FIS

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws