Nieuws - 19 februari 2018   9:29 Cheryl Maas uitgeschakeld op Big Air in Pyeongchang

Door:

Het Olympische avontuur van de Nederlandse snowboarder zit er op. Afgelopen nacht werd de kwalificatie verreden en helaas kwam Cheryl Maas niet verder dan dat. Ze heeft de finales niet gehaald! 

“Teleurstelling, dat is het eerste wat er in je opkomt”, aldus Cheryl na het mislopen van de finals. In haar eerste run zette ze een Backside 720 neer en ze had gehoopt daar meer punten mee te scoren dan de 65.00 punten die ze wist te behalen. Ze moest als eerste deelnemer starten en in de tweede run probeerde ze er nog een halve rotatie bij te zetten.

Die poging tot een Backside 900 ging niet helemaal goed, ze wist deze run net niet te landen. “Achteraf had ik die 720 misschien nog een keer moeten doen en dan hoger en verder. Maar als je als eerste start, weet je niet wat genoeg gaat zijn.” Cheryl had van te voren goede hoop op een finaleplaats, nadat ze in het World Cup circuit én op de X Games toch al regelmatig betere plekken wist te scoren.

“Het is een momentopname en ik weet dat ik het beter kan. Ik had dat zo graag laten zien. Ik weet dat heel Nederland dit te zien krijgt en het is niet zoals met voetballen dat mensen me het hele seizoen volgen. Ik wil niet dat ze denken ‘Cheryl is weer eens onderuit gegaan’. Maar het is helaas niet anders.

Met de uitschakeling van Cheryl zit het Nederlandse freestyle avontuur op de Olympische Spelen er op. Niek van der Velden is alweer in Nederland na het oplopen van een gebroken arm. Michelle Dekker is de volgende deelnemer die op de Alpine Snowboard onderdelen nog kansen heeft liggen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws