Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

World Cup Big Air
Cheryl Maas zesde tijdens World Cup Big Air, Seppe Smits vijfde

Gepost op

Met een Olympisch jaar in het vooruitzicht telt iedere World Cup ineens dubbel zo hard mee. In de Italiaanse stad Milaan is een enorme Big Air schans neergezet voor een World Cup wedstrijd, waar Cheryl Maas zesde werd en waar Seppe Smits de vijfde plek pakte! 

De deelnemers uit de BeNeLux hebben dus goede zaken gedaan in Milaan, maar naast Cheryl Maas en Seppe Smits deden er nog meer snowboarders uit de lage landen mee. Niek van der Velden, Sebbe de Buck en Stef Vandeweyer deden ook een gooi naar topresultaten in Italië, evenals de internationale snowboardtop. En met nog slechts een paar kansen op een Olympische kwalificatie lag de druk dus hoog!

Vrouwen Snowboard

De dames waren als eerste aan de beurt in Milaan en de grote winnaar was hier, hoe kan het ook anders, Anna Gasser! De Oostenrijkse is aan een aardige winning streak bezig en ook de schans in Italië lag er blijkbaar perfect bij voor haar. Ze begon wat stroef aan haar Cab Double Underflip Mute door in haar eerste run te vallen, maar tijdens de tweede run wist ze zichzelf te herpakken en deze trick alsnog te landen. Een Inverted Backside 720 Mute tijdens de derde run was genoeg voor een totaalscore van 160.25 punten en daarmee de overwinning.

“Ik ben zo blij met dit succes, zeker omdat het tijdens de kwalificatie en de training niet zo goed ging. De sfeer in Milaan is geweldig, ik kan niet wachten om volgend jaar terug te keren,” aldus Gasser. Voor Anna Gasser is dit alweer haar zesde World Cup overwinning waardoor ze zichzelf nu naar voren heeft gekatapulteerd als de absolute favoriet voor het Olympisch goud in PyeongChang.

Katie Ormerod werd uiteindelijk tweede dankzij een Cab 900 Mute en een Backside 720 Mute, gevolgd door Sina Candrian op de derde plek met een Frontside 720 Melon en een Switch Backside 540. Silje Norendal was tijdens de kwalificaties nog stabiel derde, maar kon het tijdens de finals helaas net niet waarmaken waardoor ze genoegen moest nemen met een vierde plek.

World Cup Big Air

De Nederlandse Cheryl Maas wist zich als vierde te kwalificeren voor de finales, maar tijdens diezelfde finales ging het niet helemaal zoals ze had gehoopt. In haar eerste run ging ze onderuit en in haar tweede run draaide ze na een Backside 720 te ver door op de landing, waardoor eventuele podiumkansen verkeken waren. Binnenkomende mist in de derde run maakte het geheel er nog lastiger op en een hogere klassering zat er dan ook niet in. “Ik kwam tekort voor mijn sprong. Dat is jammer, maar ik nam gelukkig niet te veel risico. Dan had ik misschien weer een zware crash gehad.”

Al met al is Cheryl Maas wel tevreden met deze zesde plek, omdat de Olympische kwalificatie hierdoor weer een stap dichterbij komt. “Ik ben hier superblij mee. Deze zomer heb ik een blessure gehad en daardoor weinig kunnen trainen. Om dan de eerste wedstrijd meteen weer in de finale te staan is fijn”, aldus Maas na afloop. Haar nekblessure is inmiddels volledig hersteld en ondanks een harde klap tijdens een trainingskamp afgelopen week, is ze goed op weg om de Olympische Spelen te halen.

World Cup Big AirCheryl Maas in Milaan

Snowboard Mannen

Bij de mannen bleek het in Milaan een heel Amerikaans feestje te worden met een complete podium lockout. Chris Corning bleek hier de beste te zijn door een gigantische Frontside 1440 Melon te combineren met een Triple Cork 1440 Melon, wat hem een score van 182.75 op heeft geleverd.

“Het was heel erg leuk. Om het podium te staan met twee teamgenoten is een geweldig gevoel, het kan echt niet beter. Wat een manier om een Olympisch jaar te starten”, aldus Corning na afloop. De Amerikanen hebben zich in ieder geval in een favorietenrol gezet aangezien Redmond Gerard de tweede plek heeft veroverd met een Backside Triple Cork 1440 Mute en een Frontside 1260 Frontside Grab. Kyle Mack, die tijdens de kwalificaties nog de beste was, kwam op de derde plek terecht met zijn Backside Triple Cork 1440 Japan en nog een Frontside 1080 Bloody Dracula Grab.

World Cup Big Air

Met maar liefst drie deelnemers uit de lage landen lagen er voor de boarders uit België en Nederland absoluut kansen in Milaan. Tijdens de kwalificatie bleek Seppe Smits de beste van dit setje te zijn, door als vierde in de eerste heat te eindigen waarmee hij een plek in de finale heeft weten te veroveren. In Heat 1 zaten ook nog eens de Belgische Stef Vandeweyer die uiteindelijk 20e werd, evenals de Nederlander Niek van der Velden die het moest doen met een 32e plek.

Seppe Smits werd tijdens de finales uiteindelijk vijfde en hij heeft hiermee goede zaken gedaan voor zijn Olympische kansen. Een kwalificatie komt steeds dichterbij en voor België geldt hij als een van de grootste medaillekandidaten van het land, wat uiteraard ook weer de nodige druk met zich meebrengt. Volgens de huidige stand hoeft Seppe Smits alleen nog maar een top-40 positie in de World Cup rank vast te houden en zoals hij nu bezig is moeten er wel hele rare dingen gebeuren wil hij deze plek niet vast kunnen houden.

World Cup Big AirSeppe Smits in actie

Big Air kwalificatie

Voor Cheryl Maas en Niek van der Velden zitten er in ieder geval drukke weken aan te komen, aangezien zij beiden nog een drietal Big Air World Cups gaan rijden in drie weken tijd. Op 24 en 25 november staat Peking op de kalender, gevolgd door Mönchengladbach een week later en de week daarop is Copper Mountain (VS) aan de beurt. Genoeg kansen dus om een Olympische kwalificatie in de wacht te slepen voor het Big Air onderdeel!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer