Nieuws - 11 februari 2018   13:02 Cheryl Maas verzekerd van finale na aflassen kwalificatie

Door:

We weten in ieder geval zeker dat we maandag één Nederlander in de Slopestyle finales hebben bij de vrouwelijke snowboarders. De kwalificatie kon niet doorgaan vandaag en dus staat Cheryl Maas in de finals! 

De weercondities in Zuid-Korea zijn alles behalve makkelijk te noemen en daar hebben de snowboarders in het Phoenix Snow Park ook last van. Afgelopen nacht, om 05.30 uur Nederlandse tijd, zouden de kwalificaties plaats vinden, maar die konden op het laatste moment niet doorgaan vanwege veel te harde wind.

Er werd daarom toch de keuze gemaakt om de hele kwalificatie uiteindelijk af te lassen aangezien het er niet naar uit zag dat de wind zou gaan liggen. Alle vrouwelijke snowboarders kunnen zich daarom op gaan maken voor de finales, die in de nacht van zondag op maandag plaats gaan vinden in Zuid-Korea.

Makkelijker gaat het er in ieder geval niet op worden, aangezien het betekent dat alle deelnemers nu voor de medailles kunnen gaan en er nu dus slechts twee runs zijn om die medailles te scoren. En dat met een startveld van 27 dames! Oftewel, fouten maken kan simpelweg niet meer.

Volgens de oorspronkelijke planning zouden namelijk de beste zes dames uit de kwalificatieheats doorgaan naar de finales, waardoor een íets mindere score in de kwalificatie misschien net genoeg zou kunnen zijn om jezelf toch te plaatsen. Vervolgens liggen de kansen tijdens de finale dan weer volledig open. Nu ligt de druk volledig op de twee runs die in de finale plaats gaan vinden, waardoor de kansen weer volledig open liggen.

Nu is het een kwestie van hopen dat de wind geen parten gaat spelen voor die finale, al is die kans nog steeds aanwezig. De weercondities in Phoenix Snow Park blijven tricky met ook nog eens ijzige kou, dus het zal pas kort van te voren duidelijk zijn of er überhaupt een wedstrijd verreden kan gaan worden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws