Nieuws - 31 juli 2019   19:43 China: ‘In 2022 300 miljoen wintersporters’

Door:

Dat zijn heel wat nieuwe wintersporters die erbij moeten komen en het betekent één ding: China trekt de portemonnee! 

Ze hebben de eerste stad ooit die zowel de Zomerspelen als de Winterspelen mag organiseren en dat betekent dat de Chinezen een masterplan in gaan zetten. En dat masterplan moet binnen 3 jaar gerealiseerd zijn! Op dit moment zijn er zo’n 8 miljoen Chinezen actief in een vorm van wintersport, maar daar moet verandering in gaan komen. Binnen 2,5 jaar tijd moeten dat er 300 miljoen gaan worden.

Een ambitieus doel, maar wel een waar ze blijkbaar écht alles aan willen gaan doen. En hoe? Nou, door in een rap tempo zoveel mogelijk faciliteiten uit de grond te stampen. Zo zijn er in een hele korte tijd maar liefst 742 skigebieden gebouwd in het land en zijn er 596 ijsbanen aangelegd. En dat dus binnen een paar jaar. Die ontwikkelingen blijven maar doorgaan en zaken als grote indoorhallen worden in een rap tempo aangelegd.

Of het allemaal genoeg gaat zijn om ook echt die 300 miljoen te halen is nog maar de vraag, aangezien China alles behalve een wintersportland is en de overheid er zelfs na het bouwen van al die faciliteiten erg hard aan zal moeten trekken, maar het heeft wel een duidelijke reden. China heeft tijdens het bidproces rondom de Olympische Spelen deze doelstelling bij het IOC neergelegd en het IOC heeft aangegeven dat dit een doorslaggevende factor was voor het maken van een keuze.

Het zou voor de internationale wintersportbranche een gigantische doorbraak zijn wanneer wintersport zo populair gaat worden in China en het betekent de opening van een compleet nieuwe markt voor veel bedrijven.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws