Nieuws - 7 mei 2020   19:12 China installeert 5G netwerk op Mount Everest

Door:

Zo langzaamaan wordt het 5G netwerk steeds meer in gebruik genomen. Nu heeft China de nieuwe generatie mobiele netwerken aangezet op het basiskamp van Mount Everest! 

Blijkbaar was het een aardige operatie om het netwerk live te krijgen op de hoogste berg ter wereld en daar waren aardig wat laks voor nodig. Alle apparatuur die nodig is om het 5G netwerk live te krijgen moest namelijk die kant op gesleurd worden en dat kan niet zomaar even met een vrachtwagen gebeuren, daar gaat doorgaans wel iets meer werk aan vooraf! China Mobile was de partij die samen met Huawei de 5G basisstations in werking heeft gesteld met als doel om ‘8K uitzendingen mogelijk te maken’ op Mount Everest.

Huawei moest bovendien speciale hardware ontwerpen om 5G op deze locatie te krijgen. Een standaard zendmast met een glasvezelkabeltje krijg je namelijk niet op die berg. In plaats daarvan heeft Huawei specialistische palen ontworpen die op locatie van stroom voorzien kunnen worden en daarbij hebben ze nog eens 25 kilometer aan glasvezelkabels getrokken, zodat de lijn gerealiseerd kon worden. In totaal moest er 177 kilometer aan ‘infrastructuur’ geüpgrade worden, waardoor Mount Everest nu weer helemaal mee kan draaien.

Het hoofddoel is dus om beelden van hele hoge kwaliteit vanaf deze locatie uit te kunnen zenden via verschillende kanalen, al speelt het aanbieden van een beter communicatienetwerk voor iedereen die op de berg aanwezig is, ook een aardige factor.

De masten zelf zijn overigens geen permanente installaties. Wanneer het klimseizoen erop zit en het basiskamp weggehaald gaat worden, dan zullen deze masten ook weer weggetikt worden. Het zware regenseizoen van het Himalayagebergte is namelijk niet al te mals voor deze hardware, waardoor ze vervolgens pas het jaar erop weer in gebruik genomen gaan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws