Nieuws - 14 mei 2018   16:47 Chinese bank pompt 4 miljard euro in de wintersport

Door:

De Winterspelen komen naar China en dat is voor het land dé kans om uit te breiden. Ze smijten flink met geld! 

Voor de Spelen van 2022 wilt China er voor zorgen dat er flink meer in de sneeuw gespeeld wordt en dus gaan ze het nu maar meteen groots aanpakken. Gedurende de komende zes jaar is het land van plan om in total zo’n 30 miljard yuan (ongeveer 4 miljoen euro) te investeren en dat in alles wat maar met de winter te maken heeft.

Het doel is om in totaal 30 miljoen Chinese families de sneeuw in te krijgen en daarmee 100 Chinezen in totaal. Afgelopen seizoen is het aantal al met 16,5% gestegen naar 17,5 miljoen, dus ze hebben nog wel even te gaan!

De investeringen gaan naar skigebieden, ijsbanen, sneeuwhallen en allerlei intiatieven om de sport een flinke boost te kunnen geven. Op dit moment zijn er in China al zo’n 700 skigebieden te vinden, al is het merendeel daarvan erg klein en beschikken ze over weinig goede faciliteiten. Het budget is hiervoor dan ook beschikbaar, zodat China mee kan doen op wereldniveau en de Chinese bevolking extra de sneeuw in gaat.

Ook gaat de hoofdstad Peking het Happy Ice & Winter Season event, verspreid over 22 skigebieden en 37 ‘overige locaties’ nog grootser uitpakken. Dit jaarlijks terugkomende event moet nog vele malen groter worden, terwijl ze nu al zo’n 5 miljoen bezoekers hebben weten te trekken.

De investering is vooral afkomstig van de Bank of China, wat niet geheel toevallig een staatsbedrijf is. De bank hoopt hiermee ook weer een grote stap te zetten om op internationaal vlak China op de kaart te zetten en daarmee ook buitenlandse bedrijven naar China te halen. Een gigantische uitbreiding in de Chinese wintersport zorgt uiteraard voor grote kansen waar Europese en Amerikaanse bedrijven in kunnen stappen. De bank hoopt daarmee een grote hoeveelheid expertise naar het land toe te kunnen halen en misschien over een paar jaar wel bekend te staan als een van dé wintersportlanden ter wereld. Dus, misschien binnenkort maar naar China voor je sneeuwdosis?

Bron:

Foto: Trent Strohm/ Flickr

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws