Nieuws - 7 oktober 2019   9:09 Chloe Kim stopt voor een jaar met snowboarden ‘om normaal te leven’

Door:

Wonderkind Chloe Kim gaat komend seizoen niet mee doen aan snowboard wedstrijden! Ze heeft aangekondigd dat ze er een jaartje tussenuit gaat en dat ze met een opleiding gaat beginnen. Tijd voor een normaal leven! 

Chloe Kim zegt zelf dat ze dit graag wil doen ‘to be a kid for once’. De 19-jarige Amerikaanse loopt inmiddels al een hele tijd mee in het wedstrijdcircuit en dat eist natuurlijk z’n tol. Nu is voor Kim dan ook het moment aangekomen om even uit de gekte van topsport te stappen en een normaal leven te hebben.

Geen volledige stop

“Dit is geen ‘ik stop ermee’ verhaal, totaal niet”, aldus Kim. “Ik zal volgend seizoen gewoon weer terug zijn. Ik wil niet dat iemand denkt dat ik ermee stop. Dat is het niet. Ik heb gewoon wat Chloe tijd nodig. Ik moet mens zijn. Ik moet weer even kind zijn aangezien ik dat nooit heb gekund.”

Kim kwam op jonge leeftijd de snowboardscene in rollen en binnen no-time stond ze op hele grote podia. In 2018 werd ze de jongste snowboardster ooit die een gouden medaille wist te winnen op de Olympische Spelen en ze is ook de eerste vrouw die een Frontside Double Cork 1080 heeft geland in de pipe, tijdens een training in Zwitserland.

Ik was bang dat mijn leven 100% snowboarden zou zijn.

Ze geeft zelf aan dat ze al een tijdje weet dat deze break eraan zat te komen en ze heeft zich inmiddels ingeschreven op de Universiteit van Princeton, waar ze aan haar eerste studiejaar is begonnen wat altijd al een droom was voor de succesvolle snowboardster. Welke studie ze doet houdt ze nog geheim, al is het wel ‘iets wetenschappelijks’.

“Het is een hele zware beslissing aangezien ik houd van snowboarden en wedstrijden, maar ik heb dit al heel mijn leven gedaan. Ik werd pro toen ik 12-jaar oud was en ik ben nu 19, dus dat is een gigantisch stuk van mijn leven. Ik wil graag eens het leven buiten de scene ervaren voor een jaar.”

Update: ondertussen heeft Chloe Kim ook nog eens een video online gezet over haar sabbatical.

Foto: Gabriel Christus / ESPN Images

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws