Nieuws - 1 januari 2022   21:59 ‘Cluster van coronabesmettingen’ bij Nederlandse skileraren in Kirchberg

Door:

We staan er weer lekker op als Nederlanders. In Kirchberg is een hele groep met hoofdzakelijk Nederlanders besmet geraakt met het coronavirus! 

In Oostenrijk staat het nieuws inmiddels vol met berichtgeving rondom een ‘cluster van coronabesmettingen’ die zich focust rondom een groep skileraren in Kirchberg. De skileraren zijn afkomstig uit twee skischolen en op dit moment zouden er al 32 skileraren besmet zijn met het virus, waarvan de meeste Nederlanders zijn.

Omdat het om een redelijk grote groep gaat in één skigebied, zoeken de Oostenrijkse autoriteiten nu haastig contact met iedereen die in contact geweest is met deze 32 skileraren, maar dat zal nog geen makkelijke taak zijn. De leden van de groep zijn sinds 25 december namelijk in meerdere berghutten, cafés en restaurants geweest en uiteraard hebben ze ook de nodige lessen gegeven.

Alle 32 skileraren die nu besmet zijn hebben onderdak in hetzelfde pand en daar is iedereen nu geïsoleerd. De twee skischolen hebben alle leraren naar huis moeten sturen, ook degenen die niet besmet zijn moeten voorlopig in quarantaine blijven omdat de kans op een besmetting groot is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws