Nieuws - 9 maart 2017   20:05 Coalition Snow komt met ski’s en snowboards voor kids

Door:

Ken je Coalition Snow nog? Dit merk wordt volledig gerund door vrouwen en is ook helemaal ontwikkeld voor vrouwen! Voor de dames zijn er inmiddels heel wat verschillende soorten ski’s en snowboards te koop, maar het merk wil nog een stapje verder gaan. Ze willen jonge meiden de sneeuw in krijgen en daar hebben ze support voor nodig! 

Bij Coalition vinden ze al jaren dat de vrouwelijke wintersporters sterk ondervertegenwoordigd zijn en dat de gear voor vrouwen meestal te slap en te simpel is om écht hard op te gaan. Daarom hebben ze drie jaar geleden het merk gestart en inmiddels verkopen ze serieus materiaal zonder al de simpelheid om vrouwen de kans te geven snoeihard te gaan in de sneeuw.

Maar goed, dat is voor Coalition nog niet voldoende! Ze willen ook de volgende generatie wintersporters de sneeuw in krijgen en daarom begint het merk nu met een compleet nieuwe lijn: Coalition YOUth. Voordat ze die lijn in de verkoop kunnen gooien moet er nog wel wat gebeuren, ze moeten namelijk een Kickstarter campagne overleven.

Coalition heeft onderzoek gedaan naar wanneer meiden beginnen met wintersporten en daar kwam uit dat meiden veel vaker stoppen met sporten dan jongens en dan gemiddeld rond het 14e levensjaar. Dit heeft met van alles te maken en volgens coalition vooral door het volwassen worden en de bijbehorende verwachtingen. Een meisje van 14 die volle bak door de sneeuw heen klapt wordt gezien als jongensachtig en dus stoppen ze er maar mee. Met deze nieuwe collectie willen ze een community opstarten die jongeren aanzet om de sneeuw in te gaan en dit ook te blijven doen!

De nieuwe collectie bestaat uit één paar ski’s en één snowboard, allebei gericht op all-mountain gebruik. Volgens Coalition kunnen zowel het board als de ski’s gebruikt worden om door de poedersneeuw te knallen en doen ze het ook in het funpark heel erg goed en ze hopen hiermee de volgende generatie wintersporters te kunnen inspireren.

Coalition YOUth

De ski’s hebben een breedte van 79mm onder de voet en zijn verkrijgbaar in de lengtes 125cm, 135cm en 145cm. Het zijn twintips met een rockervorm aan beide kanten, zodat ze het goed doen in de poeder maar dus ook het funpark prima aan kunnen! Alles wat ze geleerd hebben van de volwassen ski’s zit ook in deze planken, zo maken ze gewoon gebruik van een houten kern en is de vorm geleend van de volwassen modellen.

Coalition Snow

Het snowboard is te krijgen in de maten 110cm, 120cm en 130cm en ook dit is een full twin. Het board heeft helemaal geen camber en is voor het overgrote deel zo plat als wat, alleen de tips zijn gerockered met een vorm die ze zelf ‘fun rocker’ noemen. Het eind resultaat is een speels board die redelijk flexibel is, maar echt alle condities aan zou moeten kunnen.

Coalition Snow

Om deze gear op de markt te zetten moet Coalition nog wel even een Kickstarter campagne zien te halen! Het doel staat op $50.000 en ze hebben nu ongeveer $7.500 binnen gehaald. Voor $199 (188 euro) kan je jezelf alvast verzekeren van een paar ski’s of een snowboard. Aan de oudere wintersporters die het initiatief wel willen steunen is ook gedacht, voor $299 (283 euro) kan je deze campagne steunen en een volwassen snowboard kopen, de skiërs zijn $499 (472 euro) kwijt voor een gloednieuw setje bij deze campagne.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws