Nieuws - 6 december 2018   13:53 Cocaïne gebruik in Oostenrijk is flink toegenomen

Door:

Nog meer wit poeder daar in Oostenrijk! Het Alpenland ziet het gebruik blijkbaar aardig stijgen. Oostenrijkers noemen het de ‘mogelijke nieuwe volksdrug van Oostenrijk’! 

Even een beetje poeder pakken in Oostenrijk, dat wil toch iedereen? Toch blijkt dat het afgelopen jaar het gebruik van ander wit poeder gigantisch aan het toenemen is. De universiteit van Innsbruck controleert voor een jaarlijks rapport het afvalwater wat bij waterzuiveringsinstallaties terecht komt. Door dit water te analyseren kunnen ze een heel duidelijk beeld geven van het drugsgebruik in een land en de resultaten zijn bijzonder.

In de Hofsteig regio, in het Oostenrijkse Vorarlberg, wonen in totaal 70.000 man en deze consumeren met z’n allen per jaar 436 kilogram wiet, 26 kilogram cocaïne en 1,8 kilogram amfetamines. Nu kunnen die cijfers niet helemaal weggeschreven worden aan de bevolking, aangezien toerisme ook een aardige factor is, maar het is wel duidelijk dat er steeds meer gebruikt wordt in Oostenrijk. Het wietgebruik zou redelijk steady blijven, maar het gebruik van cocaïne stijgt dus wel degelijk.

Heroïne gebruik daarentegen is keihard aan het dalen. In Oostenrijk heeft het een grote reputatie gekregen van loserdrug en het is ook niet bepaald iets wat door toeristen wordt gebruikt wanneer ze een avondje aan het partyen zijn! Wat het exacte stijgingspercentage is heeft het onderzoek zo niet bekend gemaakt, maar de Oostenrijkers zeggen zelf wel een ‘zorgelijke trend’ te zien.

Overigens stelt het onderzoek zelf ook dat het grote risico voor Oostenrijk niet eens zozeer in het gebruik van illegale drugs zit, aangezien dat ondanks de stijging door een kleine groep gebruikt wordt. Alcohol en nicotine blijven de grote killers en die worden in Oostenrijk nog altijd in zeer grote aantallen afgenomen. Een derde van de bevolking in de Oostenrijkse Alpengebieden rookt nog altijd en de maatregelen om dit te verminderen staan na jaren nog steeds in de kinderschoenen. De onderzoekers geven dan ook dat wanneer er niet snel wat gedaan gaat worden aan preventie en behandeling, dat het drugsprobleem in Oostenrijk wel eens flink groter kan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws