Nieuws - 24 oktober 2020   17:50 Code oranje in Oostenrijk: Kleinwalsertal en Jungholz veilig?

Door:

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels! 

Rondom de grens van Oostenrijk met Duitsland zijn er nog wel wat bijzondere gevalletjes te vinden en die bijzondere gevallen zijn nu ineens weer heel relevant, nu bijna heel Oostenrijk op code oranje staat, op Karinthië en Stiermarken na. De twee regio’s binnen code oranje gebied waar het over gaan: Kleinwalsertal en Jungholz.

Uitzondering

Wat is de reden dat je zonder al te veel reisproblemen naar Kleinwalsertal zou kunnen reizen terwijl de rest van het Oostenrijkse Vorarlberg op oranje staat? Heel simpel. De enige manier om het Kleinwalsertal uit te komen is via Duitsland. Je kan via de weg niet verder Oostenrijk in duiken en tenzij je van plan bent om met je stijgvellen en tourski’s aan de slag te gaan, kan de boel dus ook niet zo maar over komen uit de rest van het Vorarlberg.

Een zelfde geval geldt voor de Jungholz regio, die volgens de kaart in Tiro ligt, maar alleen via Duitsland bereikbaar is. Beide regio’s vallen daardoor technisch gezien wel onder de Oostenrijkse overheid, maar hebben meer raakvlakken met de Duitsers. En aangezien Duitsland code geel heeft, gelden er dus ook voor deze twee regio’s geen beperkingen.

Onduidelijkheid over de winter

Of deze uitzondering komende winter ook nog actief blijft, is overigens nog niet helemaal bekend. Voorlopig ziet het er naar uit dat de Nederlandse overheid deze regio’s als apart aan blijft merken en je dus niet in quarantaine hoeft wanneer je hier naar toe gereisd hebt. Overigens kan het dus snel veranderen, als het Duitse Beieren bijvoorbeeld ook code oranje krijgt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws