Nieuws - 23 april 2019   9:21 Colorado: ‘Kijk uit voor niet-ontplofte lawinebommen’

Door:

Degene die de komende weken de bergen van Colorado intrekken moeten her en der toch een beetje opletten. De lawinedienst waarschuwt voor lawinebommen die niet af zijn gegaan! 

Met de sneeuwhoeveelheden die ze daar in de States gekregen hebben moesten de lawinediensten heel wat bommetjes in de bergen strooien en helaas gaat dat ook niet altijd helemaal goed. De lawinedienst waarschuwt nu voor de bommen die nog op de berg liggen en die niet ontploft zijn.

In totaal hebben ze zo’n 1.500 bommen gegooid om lawines in gang te zetten en van die 1.500 zijn er minimaal 22 niet geploft. Deze liggen nog ergens in de sneeuw en nu die sneeuw in rap tempo wegsmelt betekent het een groot gevaar voor bergbeklimmers en wandelaars. Ze kunnen namelijk spontaan ontploffen en dan is er natuurlijk een groot probleem wanneer er iemand in de buurt is.

“We werken hard om de niet-ontplofte bommen in kaart te brengen en te ruimen, maar het kan zijn dat bezoekers ‘m als eerste vinden”, aldus de lawinedienst. Mocht er een gespot worden, dan vraagt de lawinedienst om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven en de locatie direct door te geven aan de autoriteiten. De bommen zijn overigens makkelijk te herkennen, het zijn langwerpige roodgekleurde kokers die écht niet te missen zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws