Nieuws - 7 december 2018   14:52 Colorado maakt 54 lawines mee in 5 dagen tijd

Door:

Holy shit, in Amerika is de situatie wel een klein beetje anders dan in de Alpen. De sneeuw is daar zo snoeihard naar beneden gekomen, dat er in 5 dagen tijd al 54 lawines zijn gemeld in Colorado! 

En wonderbaarlijk genoeg is er geen enkele gewonde gevallen. Tussen 28 november en 2 december heeft het Colorado Avalanche Information Center 54 lawines weten te tellen die los kwamen nadat het als een idioot is gaan dumpen in de Amerikaanse staat. Van al deze lawines zijn er slechts 7 door mensen zelf in gang gezet, de rest kwam spontaan los en rolde naar beneden.

De lawinedienst in Colorado heeft de situatie uiteraard zien verslechteren en hield zijn hart vast, maar ze hebben sinds 24 november geen meldingen meer gekregen over vermiste personen of personen die ergens in de backcountry in een lawine terecht zijn gekomen. “Dat is geweldig en onverwachts nieuws”, aldus de lawinedienst. Op het hoogtepunt op 1 december zijn binnen een paar uur tijd in de zogenaamde ‘North San Juan zone’ maar liefst 9 lawines naar beneden gekomen op noordoostelijke hellingen.

Jackson Hole

In Colorado is er dus niemand in een van deze lawines terecht gekomen, in de staat Wyoming is dit iets anders gelopen. In Jackson Hole was een groep van 15 man van de lokale skiclub, inclusief een aantal kinderen, onderweg in het skigebied toen er een lawine naar beneden kwam over de piste. De lawine van 45 meter breed wist 5 man mee te slepen, die gelukkig allemaal gered konden worden zonder serieus letsel. Het is de eerste in-bounds lawine die in meer dan 10 jaar tijd naar beneden is gekomen.

De lawinedienst was notabene in het gebied bezig geweest met het gooien van explosieven en hadden het gebied als veilig verklaard, maar dit bleek dus niet het geval te zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws