Nieuws - 28 februari 2018   13:58 Colorado succesvoller dan meeste landen op Olympische Spelen

Door:

De Spelen zitten erop en dat betekent dat de balans opgemaakt kan worden. En wat blijkt? De Amerikaanse staat Colorado heeft al meer medailles dan de meeste landen! 

Nederland heeft het niet onverdienstelijk gedaan met 20 schaatsmedailles, maar in Amerika hebben ze helemaal bijzondere feitjes te pakken. De Verenigde Staten kwam uit op de vierde plek in het klassement met drie medailles meer dan Nederland, maar dat is natuurlijk niet het bijzondere.

De Amerikaanse staat Colorado is namelijk écht een broedplaats voor Olympische medaillewinnaars aangezien Colorado in de medaillespiegel op de 12e plek terecht zou komen. Van de 23 Amerikaanse medailles zijn er 10 afkomstig uit Colorado!

Je hoeft natuurlijk geen genie te zijn om uit te vogelen waar dit vandaan komt, aangezien ze daar in Colorado natuurlijk alle faciliteiten hebben om talenten te kunnen vormen en verder te helpen. Met namen als Mikaela Shiffrin (goud en zilver), Lindsey Vonn (brons) en Red Gerard (goud) zijn er al aardig wat sneeuwtoppers die uit de Amerikaanse staat komen.

Maar goed, ook bijvoorbeeld de keeper van het vrouwelijke ijshockeyteam (goud) komt uit Colorado, net als het zilveren duo voor de vrouwen tweemansbob. Het is dus echt niet zo dat het alleen maar over de sneeuwsporten gaat, ook op andere fronten doet Colorado het bijzonder goed. Zou er niet gewoon iets in het water zitten?

De Amerikanen zelf koppen deze headline trouwens nog even met iets meer sensatie in, zij zeggen zelf namelijk dat Colorado maar liefst 78 landen heeft verslagen op de Olympische Spelen en dat ze er dus maar een paar voor zich moeten dulden. Dat bekt als local in Colorado natuurlijk best wel lekker! Overigens is het nog maar de vraag of de Amerikanen echt blij zijn met het aantal medailles, aangezien ze er deze keer toch vijf minder hebben gepakt dan de vorige keer.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws