Nieuws - 30 november 2019   11:35 Connectie tussen Maiskogl en Kitzsteinhorn nu officieel geopend

Door:

De planning moest al even omgegooid worden vanwege de weerperikelen in de Alpen, maar vandaag is het officieel een feit. De 3K connectie is geopend!

Het was al een tijdje een doorn in het oog van Kaprun, dat de Kitzsteinhorn alleen maar bereikbaar was via de bus of met de auto, waardoor het zeker in de drukke weken meestal één grote file richting de gletsjer is. De plannen voor de 3K connectie tussen het dorp Kaprun en de Kitzsteinhorn lagen er al jaren, maar de laatste tijd is er pas echt hard aan gewerkt.

Vanaf het dalstation van de Maiskogl kan je nu de Langwied bereiken op de Kitzsteinhorn, met wat de eerste ‘drie-kabelige skilift van Salzburg’ is. Deze lift, wat een 3S Doppelmayr lift is, heeft in totaal een prijskaartje van 80 miljoen euro en is daarmee een van de duurste investeringen van Kaprun ooit.

Panorama baan

Met de nieuwe lift kan je binnen 20 minuten de gletsjer bereiken en het laatste stuk is een ‘panorama baan’ van 12 kilometer lang die door ‘ongerepte natuur’ gaat. Op de kabel zijn in totaal 30 gondels geplaatst en twee daarvan zijn speciale ‘Explorer cabines’ die een beter zicht geven op de omgeving en over minder zitplekken beschikken dan de andere gondels.

Nieuwe pistes zijn er niet aangelegd en het is nog de vraag of dit ooit gaat gebeuren, omdat het gebied waar deze lift doorheen gaat niet bepaald makkelijk is om te verbouwen naar bruikbare pistes. “Dit was het idee, met deze connectie wilden we groeien met minimale impact op de natuur”, aldus Norbert Karlsböck, directeur van de Gletscherbahnen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws