Nieuws - 25 februari 2019   10:12 Convert snowboardbinding kan veranderen in sneeuwschoen

Door:

Leuk dat snowboarden, maar als je geen splitboard hebt is door de backcountry ploegen aardig zwaar te noemen. Een Amerikaans bedrijf heeft daarom bindingen ontworpen die je kan ombouwen tot sneeuwschoenen! 

Convert Bindings, gemaakt door Ross Snow Tech, weet in ieder geval wel hoe ze een verkooppraatje moeten maken. ‘Gebaseerd op satelliet technologie’. Whatever dat betekent. Anyway, het idee van de binding is dat je ze van je board kan halen en kan uitklappen tot een volwaardige sneeuwschoen, om het hiken door de sneeuw een stuk makkelijker te maken.

De binding is in de basis een klassieke snowboard binding die aardig stijf is, met uiteraard als focus het gebruik in de backcountry. Wanneer je eenmaal moet gaan hiken moet je de binding uiteraard van je board afhalen en vervolgens kan je de highback volledig naar achteren vouwen. Vervolgens zit er onder het teenstuk nog een gedeelte wat uitgeschoven kan worden, waardoor je een volledige sneeuwschoen hebt! Gewoon je snowboard boots erin zetten en gaan.

Convert

Bovendien heeft deze binding ook nog de mogelijkheid om een riser op te klappen onder je hak, om de steile stukken beter te kunnen beklimmen. Wel net zo makkelijk! Overigens hoef je geen volledige gereedschap kit mee te nemen om de binding los te halen van je board. De binding zit vast met een kliksysteem op een plaat en je kan ‘m wanneer het nodig is er zo vanaf halen. Geen gekloot dus als je bovenaan de berg staat en je eigenlijk alleen maar naar beneden wil gassen.

Beschikbaarheid en kosten

Hoeveel de Convert gaat kosten is nog niet helemaal bekend. Op de website staat het product als ‘uitverkocht’ maar dat is vooral omdat de eerste lading pas in de herfst van 2019 verkocht kan gaan worden. Je zal nog even moeten wachten dus, maar je kan je wel alvast inschrijven zodat je een melding krijgt wanneer ze beschikbaar zijn!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws