Nieuws - 20 augustus 2020   17:58 Corona: Alle Noord-Amerikaanse FIS Alpine World Cup wedstrijden van 2020/2021 gaan niet door

Door:

Nóg meer coronanieuws. De FIS heeft zojuist naar buiten gebracht dat er een groot mes in de Alpine World Cup kalender wordt gezet want de Noord-Amerikaanse wedstrijden gaan dit jaar niet door. 

Normaal gesproken gaat het Alpine World Cup circuit in november richting Noord-Amerika voor een aantal wedstrijden in de Verenigde Staten en Canada, maar met de huidige COVID-19 pandemie is nu al het besluit gevallen om deze wedstrijden van de kalender te halen.

Dit betekent dat de dames reuzenslalom & slalom in Killington en de snelheidsdisciplines in Lake Louise niet door zullen gaan, evenals de events voor de mannen in Lake Louise en Vail/Beaver Creek. Deze beslissing is dus nu al gevallen, terwijl later in september de definitieve World Cup kalender pas vastgesteld zou gaan worden.

Quarantaine

“De wens en motivatie om deze races te houden was zeer sterk”, aldus Markus Waldner, Chief Race Director van de FIS. “De trainingsmogelijkheden en de races in de VS en Canada worden door iedereen hoog aangeschreven. Uiteindelijk zorgen de logistieke uitdagingen samen met de huidige reisrestricties ervoor dat we deze beslissing wel moeten nemen, gezien de bijbehorende quarantaine regels.”

Praktisch gezien betekent het dat atleten ofwel eerst in quarantaine zouden moeten alvorens ze aan de start van een wedstrijd zouden kunnen verschijnen en ook in quarantaine moeten bij terugkomst, wat met het oog op de rest van de kalender een onmogelijke taak is. Zeker aangezien het niet alleen om de atleten gaat, maar ook om alle personen die ergens betrokken zijn bij deze wedstrijden.

Met het wegvallen van de Noord-Amerikaanse stops zou het voor de FIS makkelijker moeten zijn om een gedegen kalender op te stellen waarbij zoveel mogelijk wedstrijden verreden kunnen worden. Op 3 oktober zal deze kalender definitief gepubliceerd worden op de wedstrijd van de FIS.

Freestyle

Overigens betekent dit voor nu nog geen definitieve streep door freestyle evenementen in Noord-Amerika, daar is vooralsnog geen besluit op gemaakt. Of deze beslissing uit de alpine-hoek ook gevolgen gaat hebben voor de freestyle sport is dus nog even afwachten, al liggen ook die wedstrijden om dezelfde redenen onder vuur. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws