Nieuws - 26 februari 2020   8:07 Corona in Oostenrijk en Zwitserland: veel mensen onder toezicht en quarantaine

Door:

Het begint dagelijkse kost te worden, het nieuws rondom het coronavirus. Er is inmiddels meer bekend over de besmetting in Oostenrijk en in Zwitserland is ook een geval bekend geworden! 

Gisteren maakte Oostenrijk een melding dat het virus in Oostenrijk is aangekomen, nadat twee Italianen met koorts zich hebben gemeld bij een artsenpost. Deze personen zijn opgevangen in het ziekenhuis van Innsbruck, waar ze nu op een geïsoleerde afdeling liggen. Inmiddels is er meer bekend over deze twee Italianen en waar ze zijn geweest.

De tweede Italiaanse slachtoffers bevonden zich in Hotel Europa, gelegen in de stad Innsbruck. Daardoor is gisteravond het hotel op lockdown gezet, om te voorkomen dat eventuele geïnfecteerde gasten nog meer mensen kunnen besmetten met het virus. Voorlopig blijft het hotel volledig dicht en pas wanneer de ‘all clear’ wordt gegeven mag men weer naar buiten.

In andere delen van Oostenrijk zijn er inmiddels al meer dan 12 mensen onder quarantaine geplaatst, omdat ze vermoedelijk in contact zijn geweest met mensen die het virus bij zich dragen.

Wintersportgebieden

Vooralsnog is er geen indicatie dat het virus ook is opgedoken in wintersportgebieden, al ligt Innsbruck daar natuurlijk niet ver vandaan. Ondertussen is er ook nog een coronapatiënt gevonden in Salzburg en ook in Zwitserland is de eerste besmetting gemeld.

Het gaat om een 70-jarige man die in het kanton Ticino woont, grenzend aan de regio Lombardije. De man is kort geleden in Milaan geweest en heeft het virus daar vermoedelijk ook opgelopen. Ook deze man is geïsoleerd en maakt het volgens de laatste verhalen niet heel best, aangezien hij last heeft van een zeer zware longinfectie door het virus.

Duitsland

Duitsland heeft inmiddels ook meerdere nieuwe coronagevallen gemeld. In de provincies Baden-Wurtemberg en Nordrhein-Westfalen zijn besmettingen gemeld, waarbij de laatste 20 kilometer van de Nederlandse grens vandaan is. Er is een grootschalig onderzoek gestart.

Voorkom paniek

Hoewel de Nederlandse regering ook begrijpt dat er grote paniek heerst rondom het virus, hebben ze inmiddels meermaals aangegeven dat die paniek niet nodig is. Bij veel patiënten doet het virus niet meer dan een gemiddelde griep en het is prima te bestrijden wanneer je symptomen krijgt. Ook roepen ze op om niet massaal naar de huisarts te gaan voor een onderzoek, maar dit alleen te doen wanneer je in een van de getroffen gebieden bent geweest. Pas wanneer het nodig is zal de regering dit advies op gaan schalen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Waar bijna ieder land de skigebieden inmiddels gesloten heeft, is er nog one last country standing: Zweden heeft nog een paar skigebieden geopend en ze zouden zonder al te grote problemen open kunnen blijven! Update: Ook Zweden gooit de skigebieden dicht.  Lees Meer…

Meer Nieuws