Nieuws - 6 maart 2020   15:44 Corona in Saalbach: ‘Voorlopig geen grootschalige quarantaine’

Door:

Ook in het Oostenrijkse Saalbach is een coronageval gemeld. Maar toch is er een beetje goed nieuws, aangezien ze niet het hele hotel op slot hoeven te gooien! 

Gisteren werd bij een Britse wintersporter het coronavirus vastgesteld terwijl hij in Saalbach verbleef. De 61-jarige man testte positief op het virus, waarop vervolgens een volledig protocol is opgestart. In tegenstelling tot de horrorverhalen uit andere landen, waarbij complete hotels dicht gegooid werden en dat dagenlang, is dit niet aan de orde bij het hotel in Saalbach.

De quarantaine is tot dusver beperkt tot de Britse man zelf en de negen personen met wie hij op reis was. De overige gasten en de staf hoeven niet in quarantaine geplaatst te worden, om het risico op verdere besmetting bijzonder klein zou zijn. “De Britse groep bleef vooral bij elkaar en aten in een aparte kamer, waardoor het contact met andere gasten bijzonder klein is geweest en nooit langer dan enkele minuten”, aldus de politiechef van de regio.

Altijd in de kamer

De zieke Brit is bovendien al dagen zijn kamer al niet uit geweest en ook is er geen personeel naar binnen gegaan. Tot dusver heeft ook geen enkele gast of medewerker symptomen van het coronavirus, waardoor er voorlopig geen sprake is van ‘Categorie 1 contact’. Wanneer het contact onder deze noemer valt, dan zullen die personen wél in quarantaine moeten.

Geen paniek

De burgemeester van Saalbach heeft een statement naar buiten gebracht waarmee hij de situatie in het dorp een beetje hoopt te kalmeren. “Gisteren hebben we de situatie uitvoerig bekeken. De man is amper in het openbaar geweest”, aldus Alois Hasenauer. Er zou dus ook geen reden voor paniek zijn en Saalbach is nog even veilig als altijd.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws