Nieuws - 11 september 2020   16:50 Corona: Oostenrijk verscherpt maatregelen, après-ski onmogelijk

Door:

In Oostenrijk nemen de besmettingen met het coronavirus weer toe en daarom heeft de regering vandaag een persconferentie gegeven. Daarin zijn strengere maatregelen bekend gemaakt, die mogelijk maandenlang van kracht zullen blijven en de après-ski de nek om draaien. 

“We hebben een goede zomer gehad, maar de aantallen stijgen nu weer”, aldus kanselier Sebastian Kurz. De Oostenrijkse regering wil een tweede lockdown voorkomen en daarom zullen ze de teugels aan moeten trekken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Mondmaskers

Op dit moment is het al verplicht om een mondmasker te dragen op plaatsen waar eten te koop is, met uitzondering van de horeca. Dit gaat veranderen vanaf komende maandag. In alle winkels zal dan een mondmasker gedragen moeten worden, evenals bij het betreden van een horecagelegenheid of andere ‘dienstverleners’. Iedereen wordt verplicht om deze maskers te dragen, behalve kinderen tot 12 jaar.

Horeca en evenementen

In de horeca geldt vanaf maandag dat je alleen nog eten en drinken mag ontvangen wanneer je op een vaste zitplek met tafel plaats hebt genomen. Mensen die aan de bar hangen mogen niet meer bediend worden. Bij het betreden van de horeca zal je dus een mondmasker moeten dragen en pas bij het plaatsnemen op je zitplek mag dit masker afgenomen worden.

Ook is er een nieuwe beperking voor bijvoorbeeld evenementen. Wanneer er geen toegewezen plekken zijn, dan mag men maximaal 50 mensen binnen ontvangen en 100 mensen buiten, al moet men dan wel een meter afstand bewaren van elkaar en als dat niet kan moet men mondmaskers dragen. Wanneer er wél toegewezen zitplekken zijn en deze voldoende afstand tot elkaar hebben, mogen er tot 1.500 mensen binnen en 3.000 mensen buiten plaats nemen.

Après-ski

Met deze maatregelen lijkt er ook een definitieve streep te komen door de après-ski voor komend seizoen. In de lijst met maatregelen staat namelijk ook dat het serveren van eten en drinken alleen mag gebeuren op tafels die binnen staan en het staan of barhangen is niet meer toegestaan. Zoals het er nu naar uit ziet zouden er dus geen drankjes buiten geserveerd mogen worden en dit was de laatste hoop voor de après-ski tenten, dat ze in de buitenlucht een relatief normaal feestje zouden kunnen houden.

“Deze maatregelen hebben nog geen definitieve einddatum”, aldus kanselier Kurz. Hierbij gaf hij aan dat de kans zeer groot is dat de maatregelen tot en met de winter ‘en mogelijk langer’ zullen gelden.

Gele status

Tegelijk met de maatregelen heeft Oostenrijk zelf een zevental regio’s onder de gele status geplaatst van het ‘corona stoplicht’. De regio’s die nu op scherp staan zijn Wenen, Graz, Innsbruck, Kufstein, Schwaz, Korneuburg en Wiener Neustadt. In deze regio’s zijn de aantallen in korte tijd weer flink gestegen, waardoor deze maatregelen worden genomen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws