Nieuws - 27 februari 2020   9:35 Corona patiënten Oostenrijk paar dagen eerder nog in skigebied

Door:

Twee van de coronapatienten in Oostenrijk, zouden niet lang geleden nog in een skigebied zijn geweest. Toch is er geen reden voor paniek! 

De Italianen in Innsbruck waarbij het virus is vastgesteld worden nu uiteraard volledig nagetrokken en daarbij kijken ze ook naar de reizen die ze gemaakt hebben. Bij die reizen zit ook een tripje naar een skigebied in Oostenrijk.

Op zaterdag zouden ze allebei nog in het skigebied Nordkette zijn geweest, waar ze de lift omhoog hebben gepakt en bij de Cloud 9 bar zijn wezen feesten van 17.30 uur tot 19.00 uur. Ze zijn daarna met de laatste lift weer naar beneden gegaan, om vervolgens terug naar Innsbruck te gaan.

Geen paniek

De Oostenrijkse overheid zegt nogmaals heel duidelijk dat er absoluut geen reden tot paniek is en dat de kans op verspreiding in deze periode erg laag is geweest, aangezien ze beiden nog geen symptomen hadden op dat moment. Het virus verspreidt zich vooral via hoesten en niezen en dat was op zaterdag nog niet aan de orde.

De reden dat de Oostenrijkse overheid toch dit nieuws naar buiten brengt, terwijl het uiteraard voor een hoop paniekreacties kan zorgen, is om iedereen volledige transparantie te geven rondom de coronagevallen in het land. Er is een speciale hotline opgericht voor mensen in Oostenrijk die vragen hebben of zelf vermoedens hebben: +43 800 808030

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws