Nieuws - 28 januari 2021   13:46 Corona-uitbraak Flachau: Salzburg annuleert alle ski-opleidingen

Door:

Na het ontdekken van een clusterbesmetting in Flachau worden er nieuwe maatregelen getroffen. Salzburg zet een streep onder alle opleidingen en andere deelstaten zouden wel eens kunnen volgen! 

Het zorgde voor heel veel verbazing bij de lokale bevolking. Terwijl het hele land lam gelegd is worden er toch ski-opleidingen gegeven en laat nu net daar een grote besmetting plaats hebben gevonden. Bij een opleiding voor skileraren in het Oostenrijkse Flachau is de clusterbesmetting inmiddels uitgegroeid tot een totaal van 76 besmettingen, waardoor een grote groep mensen nu in quarantaine zal moeten.

Onderzoek

Alle 172 betrokken van de opleiding in Flachau krijgen nu een PCR test en in afwachting van de resultaten zullen ze in quarantaine moeten blijven. Uiteraard heeft deze uitbraak voor veel vragen gezorgd en daar zijn de autoriteiten ook mee bezig gegaan.

Zo is er een inspectie geweest op locatie en werden de cursisten ondervraagd, om te achterhalen hoe zo’n grote groep ineens besmet zou kunnen raken wanneer ze zich wel aan de maatregelen houden. Echte overtredingen hebben ze niet kunnen constateren en de voorzitter van het Salzburg Skilehrerverband, Gerhard Sint, heeft aangegeven dat aan alle wettelijke eisen en maatregelen is voldaan door deze groep.

Salzburg legt opleidingen plat

Het volgen van een opleiding als ski- of snowboardleraar valt binnen Oostenrijk onder de beroepsopleidingen en daarom konden ze onder de huidige lockdown regels gewoon doorgaan. Dit heeft voor aardig wat gefronste wenkbrauwen gezorgd bij de lokale bevolking, aangezien een groot aandeel van de cursisten uit het buitenland komt.

Na deze clusterbesmetting heeft de deelstaat Salzburg samen met de Salzburger Berufsschilehrer & Snowboardlehrer Verband de opleidingen geannuleerd, inclusief de opleidingen die nu al gaande zijn in onder andere Obertauern en Maria Alm. Verder zijn er onderling nieuwe afspraken over maatregelen gemaakt, waardoor de opleidingen tijdens de huidige lockdown ook niet weer in gang gezet kunnen worden.

Voorlopig blijft het bij een annulering in de deelstaat Salzburg en opleidingen in de andere Oostenrijkse deelstaten kunnen vooralsnog doorgaan. Echter gaan ook daar al verhalen rond dat er gekeken wordt naar het annuleren van deze opleidingen, totdat er versoepelingen mogelijk zijn. De reactie van de lokale bevolking op deze opleiding zou, naast het potentiële besmettingsgevaar, een belangrijk argument zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws