Nieuws - 29 augustus 2020   17:21 Corona: Zo gaat komend wintersportseizoen er waarschijnlijk uit zien

Door:

Hoewel er nog heel veel onduidelijk is, beginnen er een paar maatregelen duidelijk te worden. De definitieve lijst met maatregelen moet nog rond gemaakt worden, maar waarschijnlijk gaat de komende winter er ongeveer zo uit zien! 

De meeste skigebieden zullen er alles aan doen om een relatief normaal wintersportseizoen te kunnen draaien, al zal er altijd wel iets van maatregelen te merken zijn. En hoewel alle skigebieden nog heel erg zoekend zijn naar de juiste maatregelen en er tussen de landen en soms zelfs gebieden wel eens verschillen kunnen zijn in aanpak, zullen de volgende zaken overal wel te merken zijn.

Appartementen in trek, meer zelf koken

Restaurants zullen minder mensen kunnen accepteren en niet ieder restaurant kan volledig normaal open gaan. Oftewel, de verwachting is dat appartementen harder zullen gaan qua boekingen en dat meer mensen zelf gaan koken. Ook zouden ze in onder andere Oostenrijk al aan het kijken zijn naar betere mogelijkheden tot het bezorgen van eten, om mensen toch te kunnen voorzien van een authentiek wintersportmaal.

Mondbedekking nodig

Wanneer je al een buff draagt, dan zit je goed. Doe je dat niet? Ga er dan maar aan wennen! Ischgl heeft al 600.000 maskers gekocht die ze uit gaan geven bij iedere liftpas en wanneer je geen masker op hebt, zal je dikke boetes kunnen krijgen. Op de pistes zelf valt het wel mee, maar in de liften zal je ‘m zeker nodig hebben.

Afstand in de liftrijen

Hoewel het advies van de liftbedrijven zo gaat dat mensen nog steeds redelijk dicht op elkaar kunnen zitten in de skilift, zal er in de liftrijen sowieso wat gedaan worden aan de afstand. Dit kan dan weer positief zijn, zodat je niet meer tegen iedereen aangedrukt hoeft te staan wachten met een paar ski’s die constant op je board gezet wordt, maar hoe dit eruit gaat zien is nog wel even afwachten.

Tests en uitslagen laten zien

Er zijn signalen dat je waarschijnlijk ofwel een test op locatie moet laten doen, of testresultaten moet kunnen tonen die niet ouder zijn dan 72 uur. Deze maatregel is nog alles behalve duidelijk, aangezien er al een tekort aan testmaterialen is, maar hier wordt wel met grote aandacht naar gekeken.

Rustige après-ski

Geen keiharde party time, maar een rustigere après-ski. De politiek is het nog niet eens over de exacte maatregelen, maar hou er rekening mee dat je alleen buiten mag feesten en dat je binnen bediend zal moeten worden zoals in een restaurant.

Veel temperatuurcontroles

Veel plekken waar mensen met een thermometer klaar staan om je te checken voordat je de skilift in mag? Hou er zeker rekening mee. Hoewel er dus gekeken wordt naar het gebruik van veel tests, kunnen die thermometers nog wel iets meer uitsluitsel gaan geven. Als er vermoedens zijn, dan kan je eruit gepikt worden en bijvoorbeeld nog een test moeten doen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws