Nieuws - 17 oktober 2020   18:43 Coronaproof après-skiën: Verwarmde banken voor Amerikaanse skigebieden

Door:

In Oostenrijk ga je er geen donder aan hebben volgens de officiële regels, maar Frankrijk, Zwitserland en Italië: letter jullie even op?

Waar je ook gaat komen deze winter, een restaurant vol drukken met mensen is een no-go. Een bar vol drukken met mensen is een no-go. Hoe gaat de lokale horeca dan toch zorgen dat mensen terecht kunnen? Een van de oplossingen voor veel gebieden is simpelweg het buitenterras flink vergroten en een stukje piste claimen, al zal Oostenrijk met z’n officiële regelgeving rondom het buiten serveren van drank daar niks aan hebben. Maar ja, dan zit je buiten. Ijskoud natuurlijk, half dood vriezend aan je biertje te lurken. Klinkt ook niet superlekker, toch?

Een skigebied uit de Verenigde Staten heeft de oplossing. Althans, dat denken ze zelf! Dragon Seats, zoals het bedrijf heet, heeft namelijk de missie om zoveel mogelijk verwarmde stoelen aan de man te brengen. In het zitvlak zit een warmte element en daarnaast zijn er buizen geplaatst waar men helmen, goggles of handschoenen op kan plaatsen. Ben je én zelf warm, én kan je gear een beetje uitdampen. Win-win toch?

In de Verenigde Staten worden de banken in ieder geval al flink verkocht en zijn er heel wat skigebieden die orders hebben geplaatst. Overigens zijn ze nog niet 100% coronaproof, aangezien het hier om banken gaat waar je met een man of 4/5 kan zitten en dat is in de anderhalve meter samenleving natuurlijk een beetje een no-go. Hoe dan ook, het zou een mooie zijn wanneer meer gebieden op dit soort innovaties gaan zitten (no pub intended) in deze tijden, zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de faciliteiten zonder dat er problemen ontstaan met besmettingsrisico. En zeg nu zelf, een biertje wegtikken met een warme reet is best oké, toch?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Het is versoepelingsweekend! Eindelijk mag het een en ander weer en dat werd hoog tijd. Tijd om het weekend af te sluiten met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws