Nieuws - 27 maart 2020   8:27 Coronavirus: Bezoekers Axamer Lizum tussen 13 en 16 maart moeten ‘zeer voorzichtig zijn’

Door:

Oostenrijk heeft een volgend skigebied aangemerkt als risicogebied. Bezoekers van Axamer Lizum moeten ‘zeer voorzichtig zijn’ omdat de kans op besmetting groot is! 

De oproep geldt vooral voor wintersporters die tussen 13 en 16 maart in Axamer Lizum zijn geweest, dit is wat Tirol inmiddels heeft laten weten. Van twee vakantiegangers uit het gebied is bekend dat ze het coronavirus daar hebben opgelopen in die periode, maar de kans is erg groot dat de verspreiding vele malen groter is geweest.

Tirol heeft laten weten dat er in die periode veel toeristen uit Nederland, Noorwegen, Zweden en Ierland in dit gebied waren en hoewel de ‘bron’ van de besmetting in het dorp niet bekend is, is de kans groot dat het net als in de andere wintersportdorpen wijdverspreid zal zijn.

Quarantaine

Net als bij de vorige besmettingsberichten uit Tirol doet ook deze keer de deelstaat de oproep aan alle bezoekers om in thuisquarantaine te gaan. Een oproep om contact te zoeken met de autoriteiten wordt deze keer niet gedaan, aangezien dit de vorige keer voor veel kritiek heeft gezorgd.

Hoewel Tirol nu dus wel dergelijke berichten naar buiten brengt, is het een hekel punt voor veel landen. Ook deze besmetting is pas een kleine twee weken later daadwerkelijk bekend en gemeld door de officiële instanties, terwijl zeer snel handelen cruciaal is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Verschillende landen vragen zich dan ook af wat de volgende grote besmettingshaard in Oostenrijk zal zijn, aangezien de lijst aardig begint te groeien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 november 2020

Zondag WTF #406

We hebben de meest idiote manier gevonden om een blessure op te lopen en iemand die de komende week als smurf door het leven gaat!   Lees Meer…

Meer Nieuws