Nieuws - 28 maart 2020   16:20 Coronavirus: Oproep aan alle bezoekers van Westendorf in maart wegens besmetting

Door:

Ook het bij Nederlanders populaire Westendorf wordt nu genoemd in de uitbraak van het coronavirus. Tirol doet een oproep aan alle bezoekers die in maart in Westendorf zijn geweest omdat er mogelijk sprake is van besmetting met het virus! 

De besmettingshaarden van het coronavirus in Oostenrijk zijn zich aardig aan het uitbreiden. Wat begon met Ischgl, heeft zich nu flink verspreid over het hele land en steeds meer skigebieden worden nu aangemerkt als locaties waar aardig wat besmettingen vandaan komen. Zo ook het onder Nederlanders populaire Westendorf.

Vanochtend heeft de deelstaat Tirol een oproep naar buiten gestuurd, waarbij bezoekers van Westendorf gevraagd worden om zeer voorzichtig te zijn met hun gezondheid en bij voorkeur in isolatie te gaan zitten. Een oproep tot melden bij instanties, zoals bij de besmetting in het Zillertal, wordt nu niet meer gedaan omdat dit niets meer toe zou voegen aan het indammen van het virus. Alleen de Oostenrijkers zelf moeten nog contact opnemen met het lokale noodnummer wanneer symptomen merkbaar zijn.

Twee barren

De oorzaak voor deze oproep is dat twee personen uit Kitzbühel de bevestiging hebben gekregen dat ze het virus hebben en dat ze in de periode 10 tot en met 15 maart sowieso in de Alte Mittel bar hebben gewerkt op de piste. Bezoekers aan Alte Mittel worden gevraagd om zeer voorzichtig te zijn, aangezien de kans op besmetting groot is.

Bovendien zijn de twee mannen ook nog actief geweest in de Karatbar in het dorp zelf, waardoor bezoekers van die locatie eveneens een grotere kans op besmetting hebben. Het is niet duidelijk hoeveel Nederlanders in deze periode in Westendorf waren, maar het aantal zal waarschijnlijk relatief hoog liggen.

Melden bij instanties

Waar de Oostenrijkers eerder nog iedereen opriepen om zich te melden bij instanties, is die roep nu iets minder fel geworden. De Oostenrijkers zelf die in de regio zijn geweest en symptomen hebben moeten nog wel het noodnummer 1450 bellen, voor buitenlanders werkt het allemaal net even anders.

De Oostenrijkse overheid zegt wel dat alle buitenlandse bezoekers de autoriteiten in eigen land in zouden moeten lichten, maar dat is in het geval van Nederland vrijwel niet nodig. Pas wanneer je symptomen hebt is het verstandig om contact op te nemen met instanties en dan nog is de kans klein dat er een onderzoek ingesteld wordt of dat je naar het ziekenhuis moet gaan. Pas wanneer je zware symptomen begint te krijgen is een ziekenhuisopname noodzakelijk. Tot die tijd is het advies vrij duidelijk: blijf thuis, dan is de kans op besmetting voor anderen vele malen kleiner. En zoals altijd: bij vragen kan je het beste de GGD of het RIVM contacten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws