Nieuws - 23 maart 2020   12:09 Coronavirus: Oproep voor quarantaine in Verbier, dorp mogelijk hotspot van besmettingen

Door:

Het gaat hard met de skigebieden waar blijkt dat het coronavirus al tijd rondwaart. Zwitserse artsen roepen op om Verbier in quarantaine te plaatsen en dat de bezoekers van het dorp hetzelfde doen. 

Artsen in Zwitserland vrezen voor een grotere uitbraak en daarbij geldt Val de Bagnes, het dal waar het populaire dorp Verbier zich bevindt, als mogelijke hotspot voor coronavirus besmettingen. Om een ‘catastrofe’ te voorkomen roepen ze op om het hele dal in quarantaine te plaatsen.

Zwitserland heeft wat betreft testen dezelfde aanpak als Nederland, waarbij alleen de mensen met een verhoogd risico of zware symptomen een test kunnen krijgen, en daar schuilt ook de zorg van de artsen in. De aantallen in het dal stapelen zich namelijk op en daarom verwachten de artsen dat het daadwerkelijke aantal in Verbier erg hoog ligt. Ze verwachten vandaag 60 positieve tests in deze regio te bereiken, waardoor de besmettingsgraad mogelijk erg hoog ligt.

Quarantaine

In Zwitserland is nog geen grootschalige quarantaine afgeroepen, maar volgens de artsen moet dit zo snel mogelijk door de overheid ingezet worden om een verdere verspreiding in het land in te dammen, omdat er anders mogelijk een onhandelbare situatie op gaat treden in de ziekenhuizen.

Hoewel de Zwitserse overheid zelf nu nog geen verdere maatregelen aan heeft gekondigd, is de oproep van de artsen heel duidelijk. Ben je vanaf eind februari in Verbier geweest? Blijf dan voorlopig thuis. De kans dat je besmet bent is simpelweg erg groot en blijkbaar hebben de coronagevallen in het dorp erg lang in de schaduw gestaan, maar nu wordt er aan de noodbel getrokken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 november 2020

Zondag WTF #406

We hebben de meest idiote manier gevonden om een blessure op te lopen en iemand die de komende week als smurf door het leven gaat!   Lees Meer…

Meer Nieuws