Nieuws - 13 oktober 2020   19:23 Coronavirus: Tirol, Vorarlberg en heel Frankrijk nu code oranje

Door:

De reisadviezen vanuit de Nederlandse overheid zijn bijgesteld en dit heeft gevolgen voor de berggebieden. Vandaag geldt code oranje voor Tirol, Vorarlberg en heel Frankrijk! 

Met het aanpassen van het reisadvies geldt nu dus dat er alleen ‘noodzakelijke reizen’ zijn toegestaan naar deze regio’s en uiteraard valt een vakantie hier niet onder. Dit reisadvies is vanaf vandaag actief en het is niet bekend hoe lang dit nog gaat duren, dit hangt vooral vast aan de cijfers rondom het coronavirus.

Coronavirus

Uiteraard betekent dit ook een quarantaine plicht wanneer je in deze gebieden bent geweest. Bij thuiskomst in Nederland zal je 10 dagen in quarantaine moeten gaan en daar wordt door de Nederlandse overheid zo ver als het kan gehandhaafd gaan worden.

Overige gebieden

Andere gebieden in Oostenrijk, op Nieder-Österreich na, hebben nu nog code geel. Wel is het advies voor mensen die in deze regio’s zijn of van plan zijn om hierheen te gaan om zeer waakzaam te blijven, omdat de situatie zeer snel kan veranderen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

25 oktober 2020

Zondag WTF #402

Ooit gehoord van geitenyoga? Het is een ding blijkbaar. En wat doen dronken Russen wanneer ze in het leger zitten en er tanks voor hun neus staan? Het is WTF time! Lees Meer…

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

Meer Nieuws